LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).



Zomercampagne – nieuwe sticker! 

Deze zomer neemt antifascisme een prominente plaats in onze werking in. In ons jongerenpamflet dat tegen het einde van de week verschijnt staat de actiedag van 9 november centraal. Ook is er een nieuwe antifascistische sticker om de betoging van 9 november bekend te maken. Deze nieuwe sticker – zie afbeelding hiernaast – zal tegen midden juli beschikbaar zijn. Wie naar het Dour-festival gaat, kan er deze sticker aanschaffen. Kom naar de stand van Résistance Internationale om ons te steunen en materiaal mee te nemen. Zodra de sticker beschikbaar is, kan je er uiteraard ook exemplaren van bestellen via onze webshop.

De praktische details voor de betoging van 9 november zullen later volgen. We hopen spoedig een platform te publiceren en dit open te stellen voor al wie het wil onderschrijven.



Abonnementencampagne

Deze zomer zoeken we 100 nieuwe abonnees op ons maandblad ‘De Linkse Socialist’. De campagne komt stilaan op gang, de teller stond afgelopen dinsdag op 17. Door het aantal abonnementen op onze krant te verhogen, willen we de verspreiding van onze ideeën versterken en een steviger basis leggen voor onze publicaties met zowel onze krant als deze website. Vind je deze site interessant? Wil je ons steunen? Neem dan een abonnement op onze krant. Dat biedt meteen ook de kans om iedere maand de centrale elementen van onze analyses, standpunten en campagnes mee te hebben. Hier vind je de nodige gegevens om je te abonneren.



Spoorstaking – Delhaize

Afgelopen zondagavond en maandag kwamen LSP-militanten aan stakersposten bij het spoor tussen. Dat was het geval in verschillende steden, van Antwerpen over Dendermonde en Gent tot Brussel, Charleroi of Luik en andere steden. Onze militanten werden overal goed onthaald en verdeelden het pamflet van Libre Parcours. Dat mobiliteit een belangrijk thema is bleek eerder nog met de acties in en rond Antwerpen naar aanleiding van het BAM-tracé. Het verbinden van de roep naar milieuvriendelijk en efficiënt transport met de strijd voor degelijk openbaar vervoer mag dan al evident lijken, vandaag wordt dit verband nog onvoldoende gelegd. In de discussies rond mobiliteit zullen wij alvast blijven hameren op de rol van het openbaar vervoer.

Het sociale bloedbad bij Delhaize mag ondertussen van de voorpagina’s van de kranten verdwenen zijn, de aanval is niet verdwenen. De onderhandelingen zijn over de zomer getild, wat kan gebruikt worden om het verzet tegen het bloedbad te organiseren. LSP-afdelingen kunnen daar een rol in spelen. Ga naar een lokale vestiging van Delhaize met de syndicale petitie, het LSP-pamflet en ons maandblad waarin een dossier over Delhaize staat. Met dit materiaal is het mogelijk om discussies aan te gaan en een rol te spelen in het mobiliseren van de brede sympathie voor het getroffen personeel.



Zomerritme

Volgende week verschijnt deze rubriek niet. Ook ons kort nieuws op zaterdag zal niet verschijnen. Tot eind augustus zullen beide rubrieken om de twee weken verschijnen.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie