Staking legt spoorverkeer plat – verslag van station Berchem

Aan Antwerpen Berchem verzamelden voor 22u militanten van voornamelijk de socialistische vakbond om het spoorverkeer plat te leggen. Het ongenoegen is erg groot, het personeelstekort maakt het moeilijk om verlof- en compensatiedagen op te nemen. Met zoveel achterstallige niet opneembare dagen wordt in de praktijk de arbeidsweek verlengd zonder compensaties voor het personeel. Ook is er heel wat ongenoegen tegenover het gebrek aan investeringen in het materieel en tegen het nieuwe vervoersplan dat nog steeds niet voorziet in voldoende keertijden, de tijd in het eindstation waarna wordt terug gereden – tijd die niet alleen nodig is om te keren maar ook om vertragingen weg te werken.

Er bleken toch enkele reizigers gestrand te zijn in het station. Velen hadden begrip voor de actie, iedereen wil graag zijn verlof kunnen opnemen. Enkelen hadden minder begrip, wat vreemd is. Als we de directie van de NMBS laten doen, rijden er straks amper nog treinen na 22u.

Met enkele LSP-leden trokken we naar het piket om onze solidariteit te betuigen. We verdeelden er dit pamflet en spraken met de aanwezigen. Solidariteit is essentieel om samen op te komen voor meer middelen en meer personeel. Hieronder enkele foto’s van aan het piket.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie