NSV maakt zich op voor geweld. Verhinder dit door sterke tegenbetoging

De NSV, de studentenclub van het Vlaams Belang, maakt zich op voor een gewelddadige betoging in Leuven op donderdag. Op verschillende internetfora verklaren VB’ers dat ze hopen om donderdag wat linksen "bij mekaar te kloppen". Wie nog twijfelde over het gewelddadig asociaal karakter van de NSV-betogers (en aankomende VB-kaders), bieden we een aantal uittreksels aan van de haatoproepen.

NSV-voorzitter Gert Gillis beweert dat hij hoopt dat de betoging van zijn organisatie vreedzaam zal verlopen. Een aantal VB’ers trekken duidelijk met andere bedoelingen naar Leuven. Die willen vechten met politieke tegenstanders en kijken er naar uit om de vuisten boven te halen.

Op het forum politics.be schrijft ene ‘Orion’ (met Vlaams Belang afbeelding onder zijn/haar naam): "Ik moet spijtig genoeg werken en kan er echt niet onderuit. Ik had nog zo graag een paar linkse spasten bij mekaar geklopt, maar iets zegt mij dat dat deze week toch nog zal gebeuren." Ene ‘Breydel’ reageert op dat laatste met "wees gerust". We gaan er van uit dat dit geen officieel VB-standpunt is, maar het geeft te denken dat VB’ers in deze richting denken.

Dat dit geen alleenstaande uitspraak is, bleek nogmaals naar aanleiding van het economisch congres van het VB en de tegenbetoging. Op het forum politicsinfo.net schreef een VB’er over de tegenbetogers: "zo’n stuk werkschuw tuig, ja…daar ram ik m’n knoken graag in."

Anderen stellen het voor alsof extreem-rechts dit jaar opnieuw rellen zal veroorzaken om de linkse tegenbetogers fysiek aan te pakken. Een zekere ‘rainman’ stelt: "Luilinks kan nog is haar ware aard tonen zoals vorige keer toen ze als enigen rellen veroorzaakten en de politie te lijf gingen. Onbegrijpelijk hoe tolerant deze nog was tegen extremistische oproerkraaiers. Dit jaar zou ik er anders niet op tellen als ik jullie was, je zou voor een grote verrassing kunnen komen te staan."

Tegelijk wordt gedreigd tegenover linkse militanten en wordt daarbij opgeschept over geweld in het verleden. Enkele jaren geleden werd een erg jonge LSP-militant op de markt in Brugge aangevallen door skinheads. Verschillende aanhangers van de NSV-betoging reageren daar nog steeds op waarbij ze opscheppen: "Lastig zeker wanneer het steeds dezelfde zijn die op hun bek krijgen? Eerst provoceren en achteraf janken als ze hun verdiende loon krijgen" of "heb gehoord dat jij graag een grote bek trekt met 2 tegen 1 iemand, die je dan een knal op je muil geeft, waarna je bent beginnen wenen."

Dit soort fascistisch krapuul zal donderdag in Leuven betogen met de NSV. Wij roepen op voor de tegenbetoging. Door met een grote groep anti-fascisten aanwezig te zijn, kunnen we de krachtsverhoudingen duidelijk maken en verhinderen dat de NSV’ers overgaan tot geweld. Doe daarom mee met de anti-NSV betoging! Afspraak om 19u op het Hogeschoolplein in Leuven.

Delen: Printen: