NSV haalt mosterd bij oude nazi-affiche

De oud-studenten van de extreem-rechtse studentenclub NSV zijn georganiseerd in "Fratres Coniuncti". Die organiseren regelmatig activiteiten. Zo trokken ze vorig jaar naar de Antwerpse haven voor een geleid bezoek. De affiche die ze daartoe maakten, bleek een kopie te zijn van een oude nazi-affiche. Terwijl de NSV zich probeert voor te doen als "respectabel", kunnen ze af en toe hun ware ideologische positie niet verloochenen. Oordeel zelf.

Het havenbezoek werd aangekondigd met een affiche. Om een affiche te maken voor een havenbezoek is het natuurlijk nuttig om een boot erop te zetten. Blijkbaar ging de oud-NSV’er van dienst op zoek naar een oude afbeelding van een boot. Het resultaat zie je hieronder.

Op zich kan natuurlijk niets aangemerkt worden op de creativiteit van de betrokkene. Ware het niet dat er toch wel bijzonder opvallende gelijkenissen zijn met een oude nazi-affiche van de Duitse marine. Die afbeelding vind je hieronder.

De oud-studentenclub Fratres Coniuncti is een VZW waarvan de voorzitter ene Jan Penris is, Vlaams parlementslid van het Vlaams Belang. De maatschappelijke zetel van de VZW is tevens gevestigd op het privé-adres van Penris in Merksem.

Wil je ook protesteren tegen de NSV? Kom dan op donderdag naar de anti-NSV betoging in Leuven. Afspraak: 19u, Hogeschoolplein.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist