LSP Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Zomerkamp

Binnen een maand is er ons zomerkamp. De voorbije week hebben we het programma gepubliceerd. Met tal van onderwerpen en discussies is het een erg aantrekkelijk programma. Voor jongeren is het een ideale gelegenheid om de laatste examenstress achter zich te laten, maar ook werkenden zijn zeker welkom op dit zomerkamp. Het is mogelijk om voor één of meerdere dagen te komen. Wel vragen we om op voorhand in te schrijven. Je bent definitief ingeschreven na betaling van je bijdrage.  De prijs bedraagt 45 euro en omvat de accommodatie en de maaltijden.  Wie slechts één dag komt, betaalt 12 euro. Schrijf over op 001-2260393-78 met vermelding van naam en “KAMP 2014”. Voor meer info, kan je ons contacteren: jongeren@socialisme.be.


Marxisme.be

Sinds de lancering van de vernieuwde versie van socialisme.be was het belang van onze meer theoretische site marxisme.be afgenomen. Momenteel zijn we bezig met het omvormen van marxisme.be tot het marxistisch archief van LSP. We brengen archiefmateriaal bijeen, zowel uit België als vanuit de internationale stroming waartoe LSP behoort. Daarnaast blijven we marxisme.be gebruiken als platform om boeken en brochures uit te brengen. Deze zomer hopen we enkele projecten van nieuwe boeken verder af te werken met het oog op publicatie in het najaar. Tenslotte blijft marxisme.be ook een rol vervullen voor het publiceren van dossiers en analyses. Dit zal gebeuren aan de hand van een tweemaandelijks online magazine, Marxisme Vandaag. Een eerste editie van Marxisme Vandaag zal in juni verschijnen. Inschrijven op dit online magazine is mogelijk via marxisme.be of door een e-mail te sturen naar info@marxisme.be.

Momenteel bevat het download-archief op marxisme.be ons maandblad vanaf februari 2008, naast tal van brochures en boeken vanaf 2006, congresteksten vanaf 2007 en allerhande Engelstalig materiaal. Militanten die willen meewerken om ouder materiaal (vooral kranten) in te scannen en als pdf beschikbaar te maken, zijn zeker welkom. Contacteer Geert voor meer info.


Evaluatie kiescampagne Brussel

Een evaluatie van de kiescampagne in Brussel volgt nog. Wat de campagne betreft, stelden we alleszins vast dat er een grotere ruimte voor linkse opvattingen is. Dat heeft ook geleid tot een groede betrokkenheid bij onze campagne. We behaalden in Brussel onze doelstellingen inzake financiële steun, verkoop van ons maandblad en nieuwe leden. Het electorale resultaat was iets beperkter dan gehoopt, maar de politiserende campagne van Gauches Communes heeft wel bijgedragen aan het feit dat radicaal links in Sint-Gillis opmerkelijk beter scoort dan in de andere Brusselse gemeenten. In de loop van de komende dagen zullen we op socialisme.be op de campagne van Gauches Communes terugkomen met een interview met Anja Deschoemacker.


Antifascistisch kamp in Griekenland

griekskampIn Argostoli op het eiland Kefallinia vindt van vrijdag 25 juli tot zondag 3 augustus het 21ste zomerkamp van YRE (Youth Against Racism in Europe) en AntiNazi Zone plaats.

Gedurende 10 dagen en 9 nachten komen honderden militanten uit Griekenland en Europa samen om ideeën uit te wisselen, ervaringen uit de antifascistische strijd te delen en om zich ook gewoon te amuseren op een prachtige camping aan de zee op 1,5 kilometer van de stad Argostoli. De Engelstalige website van de camping vind je hier: http://www.camping-argostoli.gr/xd_index.php?id=8&langcode=gb&sign=on

Er zijn activiteiten, discussies en werkgroepen voorzien over de groei van het fascisme, het antifascistisch verzet, de kwestie van migratie, de positie van links en ontwikkelingen in Europa na de verkiezingen. Alle discussies worden ook naar het Engels vertaald.

Tijdens het kamp zijn er ook concerten, filmvoorstellingen, strandspelen, uitstapjes,… Er is een restaurant en bar die in eigen beheer aan democratische prijzen werkt.
De prijs vanaf Athene bedraagt 100 euro en omvat een verblijf gedurende 9 nachten (met je eigen tent), het ticket voor de bus en een kortingkaart van 10-20% voor de restaurants en bars op het eiland.

Enkele activisten uit ons land gaan naar dit kamp, maar vertrekken pas op de avond van 25 juli of zaterdag 26 juli. Wil je meegaan of meer info? Contacteer ons via info@blokbuster.


Financiële campagne

Momenteel zitten we op 29.050 van de 33.000 euro die we voor eind juni willen ophalen. De resterende 4.000 euro willen we de komende weken ophalen. In Henegouwen-Namen en Brussel-Waals Brabant werden de doelstellingen al volledig behaald.

financiencampagne

 

 

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie