Venezuela: solidariteitsoproep naar aanleiding van repressie tegen vakbondsmilitanten

We ontvingen vanuit het farmaceutisch bedrijf RACE in Venezuela een solidariteitsoproep voor de onmiddellijke erkenning van de vakbond Suprofad en voor het ongedaan maken van de ontslagen in het bedrijf. Het management probeert in het bedrijf de ontwikkeling van een vakbond tegen te gaan en heeft reeds drie afgevaardigden ontslagen. Ook de andere werknemers worden afgedreigd.

“Wij, de arbeiders van het medisch bedrijf Race, roepen alle arbeiders en de bevolking, alsook andere vakbonden en organisaties, op om in te gaan tegen het anti-vakbondsbeleid en de maatregelen tegen de arbeiders die werden genomen door het management van het bedrijf Race.

“Het medisch bedrijf Race is één van de belangrijkste distributeurs van medicijnen in Venezuela. Het staat in voor 5% van de nationale markt. Het bedrijf controleert Farma Plus, een francise van apoteken.

“De reactie van het bedrijf op het grondwettelijk recht van de arbeiders om zich te organiseren, bestond uit het ontslag van drie leden van de leiding van Suprofard, onze erkende vakbond.

“Op 4 november werden Johnny Coronil en Danny Santos ontslagen. Zij vervoegen de algemeen-secretaris van de vakbond Suprofard die in mei 2005 werd ontslagen door het bedrijf.

“Het management van Race heeft een ‘gele vakbond’ opgezet die niemand vertegenwoordigd en er enkel op gericht is om de arbeiders te verdelen en de ontwikkeling van een echte arbeidersorganisatie te verhinderen. Het bedrijf bedreigt de arbeiders met nieuwe ontslagen.

“We roepen op tot nationale en internationale steun. Met waardigheid, zelfvertrouwen en verzet, zullen we overwinnen!

“De leiding van de vakbond Suprofard.”

Stuur (Engelstalige of Spaanstalige) protestberichten naar Race en het ministerie van arbeid met volgende eisen:

– de onmiddellijke heropname van Andry Key, Johnny Coronil en Danny Santos.

– erkenning van de vakbond Suprofard

– onmiddellijke tussenkomst van de arbeidsinspectie om te garanderen dat de Race arbeiders van hun rechten kunnen genieten en om op te treden tegen repressieve maatregelen van het bedrijf

Stuur deze berichten naar:

Het bedrijf: droguerace@cantv.net en atencionalcliente@race.com.ve

Met een kopie aan: coronilujsr@yahoo.com en peralesgabriel@hotmail.com

Delen: Printen: