Home / Internationaal / Europa / Ruth Coppinger verkozen in Dublin West

Ruth Coppinger verkozen in Dublin West

De Ierse Socialist Party haalde bij een tussentijdse parlementsverkiezing in Dublin West een belangrijke overwinning met de verkiezing van Ruth Coppinger. Met 20,6% van de eerste voorkeurstemmen en na transfers van de tweede en opeenvolgende voorkeurstemmen raakte Ruth verkozen in het parlement. Eerder was ze in dezelfde buurt gemeenteraadslid, een functie waarvoor ze met de lokale verkiezingen van afgelopen vrijdag eveneens opnieuw verkozen werd.

In Dublin West is ook Joe Higgins van de Socialist Party in het parlement verkozen. Joe kondigde eerder aan dat hij bij de volgende algemene parlementsverkiezingen geen kandidaat meer zal zijn omdat hij dan 67 jaar zal zijn en ruimte wil geven aan Ruth Coppinger die doorheen de jaren een autoriteit als strijdbare voortrekker heeft uitgebouwd.

Bij de lokale verkiezingen werden de sociaaldemocraten van Labour afgeslacht. Dat is het resultaat van hun deelname aan de besparingscoalitie met Fine Gael. Bij de lokale verkiezingen haalde de alliantie AAA (Anti Austerity Alliance) waar de Socialist Party aan deelneemt al zeker verkozenen in Fingal Dublin, South Dublin, Cork en Limerick. De stemmen van de Europese verkiezingen worden pas vandaag geteld. Daar kwamen we op in Dublin om één van de drie Europese zetels te behalen, wat niet gemakkelijk zal zijn.

De verkiezing van Ruth Coppinger in Dublin West is een belangrijke stap vooruit voor de socialisten in Ierland. Het zal de stem van het verzet tegen de besparingen versterken. Net zoals met eerdere parlementsleden van de Socialist Party het geval was, zal deze positie gebruikt worden als een forum om duidelijke socialistische standpunten naar voor te brengen en om hiermee de strijd tegen het asociale beleid op straat sterker te organiseren.

LSP feliciteert Ruth en de vele activisten die enorme inspanningen hebben geleverd in deze verkiezingscampagne, waaronder ook enkele Belgische LSP-leden.

 

One comment

  1. Pingback: Ruth Coppinger neemt zetel in Iers parlement in | Linkse Socialistische Partij