Southampton. TUSC-gemeenteraadslid verkozen met 43%

Door Nick Chaffey

southamptonKeith Morrell staat bekend als een activist die ingaat tegen besparingen. Hij was zetelend gemeenteraadslid en werd uit de Labour-partij gezet omdat hij zich tegen het lokale besparingsbeleid verzette. Hierna werd Keith lid van de Socialist Party. Bij de lokale verkiezingen van gisteren was hij kandidaat voor de Trade Unionist and Socialist Coalition (TUSC), een anti-besparingsalliantie.

Hij werd herverkozen met 1.654 stemmen of 43% in het district Coxford in Southampton. Dat is een uitstekend resultaat en een bevestiging van zijn verzet tegen het besparingsbeleid, een verzet waarin hij met zijn andere rebelse collega Don Thomas alleen in stond. Morell versloeg de rechtse populisten van UKIP die 796 stemmen haalden. Labour werd de derde partij met 724 stemmen, de conservatieven haalden 500 stemmen en de Liberal Democrats 168.

Dit resultaat versterkt het idee dat strijdbare gemeenteraadsleden een rol  kunnen spelen in het uitbouwen van een echt alternatief op het besparingsbeleid. Dat staat in een schril contrast met de fractieleider van Labour in de gemeenteraad, Simon Letts. Na twee jaar besparingsbeleid verloor die zijn zetel bijna aan UKIP.

Keith stelde: “Dit resultaat is een overwinning voor de mensen van Coxford die gestreden hebben om lokale diensten te behouden en die een belangrijke overwinning boekten met de heropening van ons lokaal zwembad. Het toont aan wat mogelijk is. Er zijn ook goede resultaten voor andere kandidaten van TUSC doorheen de stad, wat wijst op het potentieel voor een nieuwe partij. Een partij die opkomt voor de werkende bevolking, campagne voert voor werk en huisvesting en die ingaat tegen de groeiende armoede die zoveel gezinnen in de stad treft.”

We bedanken alle aanhangers van TUSC die deze campagne mee gevoerd hebben en ervoor zorgden dat onze boodschap klaar en duidelijk is overgebracht in Coxford en daarbuiten. Gemeenteraadsleden hebben een keuze, dit gemeenteraadslid zal alvast niet voor besparingen stemmen. We hebben veel meer dergelijke verkozenen nodig.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie