LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Verkiezingscampagne Brussel

werklozenbetogingWe gaan de laatste week voor de verkiezingen van 25 mei in. In Brussel voeren we een intensieve verkiezingscampagne als onderdeel van ‘Gauches Communes’. De afgelopen weken werden al tienduizenden pamfletten verspreid, waren er dagelijks stands en werden ook affiches opgehangen. In de laatste week van de campagne wordt dat ritme verder gezet en is er dinsdag nog een meeting met vertegenwoordigers van zowat alle radicaal-linkse formaties. Komende zondag worden de resultaten gevolgd in de Garcia Lorca. Aarzel niet om zelf ook mee campagne te voeren in deze laatste week! Contacteer ons als je wil meewerken: info@socialisme.be.

Enkele nieuwtjes uit de campagne:
– bij het protest tegen het transatlantisch vrijhandelsakkoord TIPP afgelopen donderdag werden vijf kandidaten van Gauches Communes opgepakt. Zij bleven de hele tijd vastzitten. De opgepakte verkozenen van Ecolo werden vroeger vrijgelaten. Was dat omdat ze in het Brusselse parlement voor het Europese besparingsverdrag stemden?
– op de betoging tegen de aanvallen op de werklozen afgelopen zondag was er een goede aanwezigheid van militanten van LSP en Gauches Communes. Een van de verkiezingspamfletten van Gauches Communes ging over de strijd voor werk. Hiernaast een foto van deze betoging (foto door PPICS)
– in de laatste peiling van Dedicated duikt Gauches Communes voor het eerst op, ook al werd die optie niet voorgesteld door de peilers. Gauches Communes werd op 0,4% gepeild in de hoofdstad.

Tenslotte nog een video waarin Anja Deschoemacker (in het Frans) enkele centrale punten van ons programma toelicht.


Financiële oproep

We staan op 77% van onze financiële campagne voor de eerste helft van 2014. De financiële oproep op Socialisme 2014 bracht ruim 3.000 euro aan giften en beloften op. Daarnaast haalden op en rond 1 mei een goede 1.000 euro aan steun op met interventies en sociale activiteiten. We proberen in de eerste helft van 2014 33.000 euro op te halen, twee keer 11.000 euro voor ons normale strijdfonds en een oproep van 11.000 euro voor de verkiezingscampagnes in Brussel en Zuid-Afrika. In alle regio’s staan we op 66% of meer van het totaal op te halen bedrag, in Henegouwen-Namen werd al 112% van de doelstelling opgehaald! De laatste duizenden euro’s willen we zo snel mogelijk ophalen. Doe zelf ook een bijdrage – groot of klein – op BE69 0012 2603 9378 van LSP.

financies15mei


Meikrant

Hieronder kan je onze huidige krant op issuu.com lezen. Onze juni-editie zal iets later dan normaal uitkomen zodat we ook op de verkiezingsresultaten kunnen ingaan.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie