nietbetalenDe Garcia Lorca, Alternatives à Bruxelles en Gauches Communes organiseren op dinsdag 20 mei een debat over het thema: “Een front van verzet tegen de besparingen?”

Het ABVV van Charleroi en Zuid-Henegouwen deed een oproep om de krachten links van PS en Ecolo te verenigen op basis van een antikapitalistisch noodprogramma. Op 25 mei bieden de gevestigde partijen ons slechts een keuze tussen harde en snelle besparingen of een trager ritme van dezelfde besparingen. Wat ook de samenstelling van de volgende regeringen zal zijn, er komt een offensief tegen onze rechten en de verworvenheden van de meerderheid van de bevolking en dit op alle beleidsniveaus. Een front van verzet tegen de besparingen met vrijheid van debat en eenheid in actie, is dat mogelijk na de verkiezingen? We vragen alle partijen en organisaties die de oproep van het ABVV van Charleroi ondersteunen om op die vraag te antwoorden.

Het debat zal volgende sprekers kennen:

  • Anja Deschoemacker, lijsttrekker van Gauches Communes voor de Kamer, LSP
  • Roland Nyns, 7e op de regionale lijst van PTB-GO in Brussel, PC
  • Caroline Bertels, 3e op de regionale lijst van Véga in Brussel
  • Mauro Gasparini, LCR/SAP
  • Gilles Smedts, lijsttrekker van Gauches Communes voor de regionale verkiezingen, HP
  • Een vertegenwoordiger van LCT
  • Een vertegenwoordiger van PVDA/PTB is eveneens uitgenodigd

De deuren gaan open om 18u30, het debat begint om 20u. Het is mogelijk om ter plaatse een broodje te eten. De inkom is gratis. Facebook evenement

Adres: Garcia Lorca, 47/49 rue des Foulons – 1000 Brussel (metro: Anneessens)

‘Alternatives à Bruxelles’ is een samenwerkingsverband dat is opgezet door de Belgische afdeling van de PSU (Parti Socialiste Unifié – Marokko), de Belgische federatie van Izquierda Unida, de Belgische federatie van de Rifundazione Comunista Italiani, Die Linke Brussel en Syriza België. Het doel is om de acties te coördineren en samen te werken met andere progressieven in Brussel.

Gauches Communes neemt deel aan de verkiezingen in Brussel met lijsten die werkenden, syndicalisten, jongeren, gepensioneerden, uitkeringstrekkers en diverse linkse krachten verenigen die zich verzetten tegen het besparingsbeleid en al bereid zijn om te bouwen aan een breed politiek verlengstuk voor de linkerzijde. Er zijn lijsten voor de Kamer en de Regio in Brussel. Het initiatief wordt ondersteund door de Linkse Socialistische Partij en de Humanistische Partij.

mardipolitique