LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Socialisme 2014

sockleinDoor praktische omstandigheden was Socialisme 2014 dit jaar beperkt tot één dag. Het was een dag vol discussie en vorming. Er was zo vlak na 1 mei toch een goede opkomst. Er waren ruim 170 aanwezigen. Aan de boekenstand verkochten we voor 418 euro aan materiaal. Naast de politieke toespraken was er in de avondmeeting ook een sterk gesmaakt theaterstuk waarbij de bekende Franstalige acteur David Murgia uittreksels uit ‘Discours à la Nation’ van Celistini voor het eerst tweetalig, met hulp van onze militant Tim, bracht. Bedankt aan al wie mee heeft gewerkt aan het succes van Socialisme 2014!


1 mei

Op 1 mei verkochten LSP-militanten een goede 500 exemplaren van ons maandblad. Het beste resultaat werd in Brussel behaald met 108 verkochte kranten. In Luik waren dat er 78 en werd met een sangriastand ongeveer 300 euro opgehaald. In Gent verkochten we 74 kranten en werden steunkaartjes voor Zuid-Afrika verkocht, dat bracht 250 euro op. In Antwerpen verkochten we 56 kranten en haalden we 90 euro steun op, in Charleroi waren 52 verkochte kranten en in West-Vlaanderen (Brugge en Oostende) 63. In Aalst waren dat er 38 en verder waren er ook tussenkomsten in Leuven, La Louvière en Namen.

1meiluik

 


Gent. Debat: Welk verzetsfront tegen de besparingen na 25 mei?

Op dinsdag 20 mei organiseren LSP en het Masereelfonds naar aanleiding van de verkiezingen een debat met als titel “De inzet van de verkiezingen; Welk anti-besparingsfront na de verkiezingen?”. We brengen in dit debat enkele syndicalisten en kandidaten op linkse lijsten samen om te discussiëren over wat er ons na de verkiezingen te wachten zal staan en hoe een antibesparingsfront er zou kunnen uitzien.

Verschillende landen in Europa illustreren dat de linkerzijde een bijzonder belangrijke rol heeft te spelen. Ook in België stagneert de sociaal-democratie ten voordele van de electorale opgang van de PVDA en de nood aan een links alternatief. Niettemin zal de uitdaging voor links er vooral uit bestaan om die groei uit te breiden en te verstevigen door via strijdbare en consequente actiemethodes een echt socialistisch alternatief te bieden op de besparingen en extreem-rechts.

Welke regering we hier ook in België krijgen, de besparingen zullen de orde van de dag worden en wij willen nu reeds de discussie voeren over hoe de linkerzijde zich in België daar het best tegen zal verzetten.

Sprekers zullen zijn:
Ronny Leblon: strijdbare syndicalist, Algemene centrale Antwerpen.
Tim Joosen: Lid LSP; syndicaal afgevaardigde ACOD UGent & kandidaat op de lijst Gauches Communes in Brussel
Nathan Hertogen: onafhankelijke op de PVDA+ lijst
PVDA: werd gevraagd

19u30, Masereelhuis, Sint-Jansvest 7, Gent

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie