28 oktober. Solidariteitsbrief van de WASG (Duitsland)

We publiceren hieronder een brief van de WASG-afdeling in Aken. De WASG nam samen met de voormalige PDS deel aan de Duitse verkiezingen onder de naam ‘Linkspartei’ en behaalde meteen 8,7%. De WASG-afdeling in Aken zal op 28 oktober aanwezig zijn op de betoging in Brussel en stelde volgend solidariteitsbericht op.

Brief van de WASG, afdeling Aken

Beste collega’s, beste vrienden,

Met de leiding van de WASG-afdeling (Verkiezingsalternatief voor werk en sociale rechtvaardigheid) in Aken willen we onze solidariteit betuigen en jullie succes wensen met de dag van acties en stakingen op 28 oktober in België.

De algemene staking van 7 oktober maakte reeds een grote indruk op ons, een aantal leden namen deel aan de acties van het ABVV in Luik. We waren geschokt toen we hoorden dat de regering toch doorgaat met haar aanvallen op de pensioenen en op de brugpensioenen en dit ondanks het duidelijk signaal van protest van de bevolking. Als de arbeidsduur verlengd wordt en de mogelijkheden van een brugpensioen beperkt worden, zal dit leiden tot meer werkloosheid. Mc Jobs, flexi-jobs en onderbetaalde jobs zullen de jongeren niet helpen als ze proberen uit de problemen te raken, ze zullen enkel de statistieken opfleuren. De maatregelen leiden er enkel toe dat de winsten van een kleine minderheid toenemen, die patroons willen ons laten betalen voor de economische crisis. Daarom zijn we verheugd dat jullie de strijd niet opgeven en een actiedag houden met stakingen op 28 oktober. Als de jongeren, gepensioneerden, ambtenaren, werknemers uit de privé en alle vakbonden samen strijden, dan kunnen de aanvallen worden gestopt.

We wensen jullie veel succes met jullie strijd die ook de onze is. De voorbije jaren werd de sociale zekerheid in Duitsland met een nooit geziene brutaliteit aangepakt, en dat op een ogenblik dat er massale ontslagen waren en loonsverlagingen in de bedrijven. Het is niet enkel een probleem in België en Duitsland. In heel Europa en op wereldschaal worden wij, arbeiders, werklozen, jongeren en gepensioneerden, getroffen door hetzelfde neoliberaal beleid. Daarom moeten we op internationaal vlak verzet bieden. Jullie staking is een belangrijk voorbeeld voor ons allemaal!

Met solidaire groeten,

Conny Dahmen

Lid van WASG, afdeling Aken

(deze resolutie werd goedgekeurd door de leiding van de WASG, afdeling Aken)

Delen: Printen: