Home / Foto's / Namen. Actie om armoede aan te pakken in plaats van de armen

Namen. Actie om armoede aan te pakken in plaats van de armen

De stad Namen overweegt een reglement om het bedelen aan banden te leggen in druk bezochte delen van de stad. Het komt erop neer dat de stad de bedelaars uit de binnenstad weg wil. De verklaringen van de burgemeester kwamen enkele dagen na mediaberichten over de sterke toename van het aantal mensen dat van het OCMW afhankelijk is. Het gebrek aan werk en het toenemende aantal uitsluitingen van de werkloosheidsuitkeringen gaat gepaard met repressie tegen de armen. Om daartegen te protesteren was er afgelopen donderdag een protestactie aan de gemeenteraad.

Verschillende organisaties namen deel aan dat protest. Naast LSP en ALS waren er ook de Mouvement VEGA, Réseau Wallon de Lutte contre la Pauvreté, Luttes Solidarités Travail (LST), de Jeunes Organisés Combatifs (JOC), MG, PTB en niet-georganiseerde activisten aanwezig.

Hieronder een video van CanalC met interviews van vertegenwoordigers van Luttes Solidarités Travail en van LSP. En daarna enkele foto’s door Daniel uit Charleroi.

Fotos door Daniel (Charleroi)

namur_pauvrete_01

namur_pauvrete_02

namur_pauvrete_03

namur_pauvrete_04

namur_pauvrete_05

namur_pauvrete_06

2 comments

  1. Pingback: Namen. Actie om armoede aan te pakken in plaats van de armen | Quart Monde en Europe / Fourth World in Europe

  2. Pingback: Namen. Actie om armoede aan te pakken in plaats van de armen | Quart Monde en Europe / Fourth World in Europe