Ierland. Voormalige professionele rugbyspeler steunt Paul Murphy

Door Stéphane Delcros

De voormalige internationale rugbyspeler Trevor Hogan heeft beslist om zijn steun uit te spreken voor de verkiezingscampagne van Paul Murphy voor de Europese verkiezingen van 25 mei.

Het gaat om de eerste belangrijke sportpersoonlijkheid in Ierland die zich publiek uitspreekt om de campagne van de Socialist Party te ondersteunen. Dit is belangrijk als onderdeel van de campagne om de zetel in het Europees Parlement te behouden. Het is niet verrassend dat we Hogan onder de aanhangers van Murphy vinden, de twee hadden elkaar in juni 2011 al ontmoet op de ‘vrijheidsvloot’ die militanten voor de Palestijnse rechten naar Gaza wilde brengen in een poging om de blokkade van Gaza door de Israëlische autoriteiten te doorbreken.

Trevor Hogan: “Ik steun Paul Murphy ten volle voor de Europese verkiezingen. Ik leerde Paul kennen in het kader van de vloot naar Gaza en ik was echt onder de indruk van zijn passie en zijn energie om te strijden tegen onrechtvaardigheid. Hij was een van de weinige stemmen die zich zo krachtig uitliet tegen het imperialisme en tegen de neoliberale agenda van het inhalige kapitalisme dat overal in Europa dominant is. Zijn integriteit en zijn verzet, alsook zijn capaciteit om duidelijk een echt alternatief naar voor te schuiven op basis van sociale en economische rechtvaardigheid, zal ik nooit vergeten. Dat is iets wat een reële impact heeft in het Europees parlement. We kunnen het ons niet permitteren om dat te verliezen.”

Trevor Hogan stond in de tweede lijn en speelde vier keer voor het Ierse nationale rugbyteam op het wereldkampioenschap, waaronder een wedstrijd in het tournooi Six Nations in 2007. Tussen 2002 en 2011 speelde hij 109 wedstrijden in de ‘Celtic League’ (nu omgevormd tot ‘Pro12’, de professionele competitie met ploegen uit Ierland, Schotland, Wales en Italië). Eerst speelde hij voor de provincie Munster (uit het zuidwesten, rond Cork en Limerick) en nadien voor Leinster (Dublin). Hogan beëindigde zijn rugbycarrière in 2011 op 31 jarige leeftijd wegens een aanhoudende blessure aan de knieën.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie