Alles wat ons verdeelt, verzwakt ons: STOP RACISME!

Alles wat ons verdeelt, verzwakt ons: STOP RACISME!

Op 11 maart wil de NSV (studentenorganisatie van het Vlaams Blok) in Antwerpen betogen. De NSV, Nationalistische Studentenvereniging, schreef in 1996 in haar ledenblad: "Een neger die opgegroeid is in de jungle van Afrika, die z’n eigen oorlellen uittrekt tot op de grond, die z’n eigen haar insmeert met koedrek (…) kan getraind worden om onze blanke gebruiken over te nemen, doch deze zal op intellectueel gebied nooit voldoen aan onze standaard daar onder andere zijn herseninhoud nu eenmaal kleiner is." Eerder dit jaar organiseerde de Gentse NSV een optreden met een nazistische groep en dat op de herdenking van Kristallnacht (= dag dat de nazi’s in de jaren ’30 begonnen met de zware vervolgingen van Joden).

Blokbuster en de Actief Linkse Studenten organiseren een tegenbetoging zodat de NSV niet zomaar ongestoord de stad kan inpalmen. Het enige jaar dat er geen betoging was tegen de jaarlijkse NSV-mars, in 1997 in Antwerpen, werden verschillende migranten en andersdenkenden fysiek aangepakt door NSV’ers. Dat willen we onmogelijk maken door te mobiliseren.

Daarnaast willen we tegenbetogen om aan te geven dat wij de NSV niet erkennen als "normale" studentenclub. Het is de kweekvijver van toekomstige Blok-parlementairen, maar tegelijk een plaats waar die toekomstige mandatarissen zich eens wat radicaler mogen uitleven. Dat dit niet tot het verleden behoort, werd bijzonder duidelijk met het nazi-optreden dat de NSV eerder dit jaar in het Gentse Vlaams Blok café organiseerde.

We willen ons met de betoging van 11 maart uitspreken tegen racisme, maar ook voor een echte oppositie tegen het asociale beleid, een linkse oppositie die ingaat tegen het neo-liberale beleid van besparingen en privatiseringen op onze kap.

We roepen iedereen op om mee te werken aan het voorbereiden en organiseren van deze betoging. Steun ons financieel, werk mee, zet een comité op in je school, …

11 MAART 2004 > 19u > Ossemarkt Antwerpen > Anti-NSV betoging!

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist