Steun het stakend gevangenispersoneel in Antwerpen

De cipiers van de Antwerpse Gevangenis in de Begijnenstraat zijn al 2 weken in staking omdat de werkdruk in de gevangenis veel te hoog ligt. De vastberadenheid onder de cipiers, ondanks de negatieve media-aandacht, is enorm groot. We roepen op om het gevangenispersoneel te steunen met een solidariteitsbericht. Onze militanten nemen geregeld deel aan het stakingspikket om het stakend personeel te ondersteunen. Stuur ons solidariteitsberichten en we bezorgen die aan het pikket.

Hieronder vind je een voorbeeld van een solidariteitsbericht dat je kan opsturen naar antwerpen@lsp-mas.be.

Beste,

Ook vanuit de X-centrale verklaren we ons solidair met de staking van de Antwerpse cipiers. Het verlichten van de werkdruk is een gerechtvaardige eis waarvoor elke sector opkomt. Daarnaast veroordelen wij de manier waarop de regering weigert om te onderhandelen met de stakers. We wensen de cipiers veel doorzettingsvermogen om hun eisen in de komende dagen verder kracht bij te zetten en de stakingsacties tot een overwinning te leiden.

kameraadschappelijk,

Naam , X centrale

Enkele solidariteitsberichten

Kameraden,

Als studentenvertegenwoordiger voor de Actief Linkse Studenten in de Studentenraad van de VUB, ben ik verkozen op basis van een programma van verzet tegen de besparingen en privatiseringen die plaatsvinden op onze universiteit.

Als socialistische studentenorganisatie leggen de Actief Linkse Studenten steeds de link tussen de besparingen die in het onderwijs gebeuren, en de besparingen en neoliberale aanvallen die de regering in andere sectoren uitvoert.

Daarom wil ik mij dan ook solidair verklaren met de strijd van de cipiers in Antwerpen, en ondersteun ik ten volle de eisen die naar voren worden gebracht. Ik hoop dan ook dat deze strijdbeweging tot een overwinning mag leiden.

We blijven deze strijd met de Actief Linkse Studenten van de VUB op de voet volgen, en zullen de studenten en het personeel van onze universiteit blijven informeren hierover.

Strijdbare groeten,

Tim Joosen

Studentenvertegenwoordiger VUB

Actief Linkse Studenten VUB


Aan de stakende cipiers te Antwerpen

Als hoofdafgevaardigde van het ABVV_VUB wens ik mijn solidariteit te betuigen met jullie actie.

Kameraadschappelijk,

Jo Coulier

ABVV Vrije Universiteit Brussel


Beste,

Bij deze betuig ik mijn solidariteit met de stakende cipiers. Werdruk verminderen is een gerechtvaardigde eis voor iedere sector. Namens de syndicale delegatie van SISO II, wens ik de cipiers veel doorzettingsvermogen om niet toe te geven aan de druk van de regering!

kameraadschappelijk,

Micha Teller

ACOD-onderwijs – Stedelijke handelsschool Confortalei, Deurne

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist