Actie tegen Vlaams Blok in Nieuwpoort

Vrijdagavond 12 december organiseerde Blokbuster een tegenactie tegen de meeting van Filip Dewinter in Nieuwpoort. Blijkbaar hadden de inlichtingendiensten hun werk gedaan, want toen we daar toekwamen stonden een vijftiental politie-agenten die de zaal van de Blok-meetings met hekkens aan het afsluiten waren. Er stond zelfs een overvalwagen klaar.

Jasper Rommel

Op de actie waren met een kleine 50 actievoerders, waaronder een 25-tal leden van de Linkse Socialistische Partij. Genoeg mensen om veel lawaai te maken. Een zatte Vlaams Blokker roep ons onverstaanbare dingen toe, waarop we die uiteraard overstemden met slogans en lawaai. Een andere aanwezige, iemand die blijkbaar net van de kapper kwam (coupe soleil), vond het nodig om de hitlergroet te brengen. Dit om even een beeld te geven van het type aanwezigen bij het Blok.

We denken dat het nodig is om ook in de toekomst dergelijke acties te voeren. Het is duidelijk dat het Vlaams Blok geen partij is als de andere. Een partij die nazi-skinheads aantrekt op haar meetings die de hitlergroet brengen, lijkt ons geen normale partij, laat staan een democratische. De enige manier om het fascisme te stoppen is om te blijven actievoeren en de bevolking een echt alternatief te bieden, een socialistisch alternatief: tegen oorlog, uitbuiting, armoede en het fascisme van het kapitaal!

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist