Aalst: ABVV-betoging met ruim 500 aanwezigen

Om 10 uur was er een ABVV-betoging in Aalst met ruim 500 militanten. Dit was misschien niet de grote toeloop maar je moet er rekening mee houden dat in vele bedrijven de piketten moesten bemand blijven. Een niet onbelangrijk deel van de betoging bestond uit de piketten van Industriezone 3 in Erembodegem waar de blokkade om 5u ‘s morgens was ingezet en die naar de betoging toe tegen 10u opgeheven werd.

Bart Van der Biest

Er waren ook enkele ACV’ers van VPK in volledig groen ornaat aanwezig. Om de betoging te openen hield Chris Van De Wijgaert, de gewestelijk secretaris van ABVV Zuid-Oost Vlaanderen, een strijdbare speech en eindigde die met een geestdriftige “Leve het socialisme!”. Dit hebben we in vele jaren niet meer gehoord op een Aalsterse vakbondsbetoging.

LSP nam met een kleine delegatie (zowel studenten als werknemers waaronder enkele delegees) met o.a. de traditionele Blokbustervestjes en een CWI-vlag deel aan de betoging. We verspreidden ook ons pamflet onder de betogers én de mensen op straat. We hoorden heel wat positieve reacties over onze slogan “Haal het geld uit de rijke zakken.”. Om ons blad verkocht te krijgen moesten we niet echt moeite doen: de mensen kwamen er zelf om vragen. In totaal verkochten we rond de 35 bladen aan ABVV-militanten op de meeting op woensdag en de betoging samen. Toen de betoging de gebouwen van het ACV passeerde werd er extra veel lawaai gemaakt: niet om het ACV vijandig te bejegenen (zoals in sommige kranten vermeld stond) maar om hen op te roepen zich bij de strijd aan te sluiten. Nadien werd er dan in het Volkshuis een goede frisse pint gedronken op het succes van de staking.

Delen: Printen: