melenchonOp 26 maart vindt er in Brussel de EU-VS top plaats. Terwijl de ontwikkelingen in de Oekraïne centraal komen te staan, zal er ook gesproken worden over de verdere onderhandelingen voor een EU-VS vrijhandelsakkoord (Transatlantic Trade and Investment Partnership, TTIP). Moest het ooit zo ver komen dat er een akkoord wordt gesloten, dan zou dit leiden tot de grootste vrijhandelszone ter wereld.

De Europese Commissie voert de onderhandelingen in het belang van big business. Werkgeversorganisaties zetten de agenda voor een radicaal neoliberaal beleid dat ongetwijfeld negatieve gevolgen voor onze werkomstandigheden, gezondheid en het milieu zal hebben.

Op 25 maart is er daarom op initiatief van Jean-Luc Mélenchon en de Parti de Gauche een infovergadering in het Europees Parlement. Op deze bijeenkomst wordt ook gesproken door Paul Murphy, Europarlementslid van de Ierse Socialist Party (zusterorganisatie van LSP). Daarnaast nemen verschillende vertegenwoordigers van vakbonden en NGO’s het woord om meer uitleg over de details en de mogelijke gevolgen van dit akkoord te geven. Uiteraard is er tijd om vragen te stellen en gezamenlijke acties te plannen.

Interesse? Schrijf dan NU in via deze link.

Dinsdag 25 maart van 14u tot 17u in het Europees Parlement. Inschrijven verplicht.