LSP Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Anti-NSV betoging

standBedankt aan iedereen die mee een succes van deze betoging heeft gemaakt. Op de betoging haalden we heel wat steun op. Er was applaus van omstaanders en betogers erkenden de rol die onze militanten speelden om van deze betoging een succes te maken. We haalden 276 euro strijdfonds op, vooral met stickers en badges. Daarnaast verkochten we minstens 35 exemplaren van ons maandblad, maar de exacte afrekening is nog niet volledig. We haalden tientallen contacten op, enkelen gaven meteen aan lid van LSP te willen worden.

In de laatste dagen van de campagne naar de anti-NSV betoging toe werden nog enorme inspanningen gedaan door de Antwerpse kameraden. Afgelopen vrijdag trok zoals elke dag een ploeg naar onder meer de universiteit. Op de campagnemomenten gingen meer dan 15 exemplaren van ons maandblad de deur uit. ’s Avonds was er een geslaagde open afdelingsvergadering van de Antwerpse jongerenafdeling. Die ging over de Oekraïne en werd ingeleid door Mathias. Met onder meer een jongere die van Oekraïne afkomstig was, werd het meteen ook een erg interessante discussie.

Hieronder nog een afbeelding van het artikel dat in ‘Het Laatste Nieuws’ verscheen.

hln


Socialisme 2014

Na de anti-NSV betoging is de volgende centrale afspraak voor LSP de vormingsdag Socialisme 2014. De voorverkoopkaarten zijn de afgelopen dagen verspreid in de afdelingen. Schaf je snel zo’n voorverkoopkaart aan: 8 euro voor werkenden, 6 voor niet-werkenden. Dat kan ook met een overschrijving op BE69 0012 2603 9378 van LSP met vermelding ‘Socialisme 2014’.

Facebook evenement


Betogingen
Afgelopen weekend was LSP ook aanwezig op de betogingen tegen repressie en politiegeweld op zaterdag en op de betoging tegen het asociale asielbeleid op zondag. Telkens vormden we een strijdbare delegatie met politieke slogans.

Op de betoging tegen repressie verkochten we 22 exemplaren van ons maandblad en haalden we ongeveer 80 euro strijdfonds op. Op de betoging in Luik verkochten we 31 exemplaren van ons maandblad en werd voor 109,89 euro strijdfonds opgehaald. Topverkoper voor ons maandblad was Simon uit Luik met 10 exemplaren. Seb haalde het meeste steun op: 67,9 euro.


Maartkrant online
Er wordt al gewerkt aan onze aprilkrant. Hoog tijd dus om de online versie van onze maartkrant te publiceren.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie