Staking Lanxess gaat door

Bij Lanxess Rubber in Zwijndrecht wordt sinds 6 maart gestaakt. Een ontwerp van CAO werd door het personeel weg gestemd. De directie wilde geen enkele toegeving doen op het vlak van de werkdruk, glijdende arbeidstijden en andere elementen. Zelfs een maatregel als glijdende arbeidsuren die de directie niets kosten, wordt onaanvaardbaar geacht. Bij Lanxess Rubber wordt geklaagd over een arrogante directie.

Dat werd nogmaals bevestigd door de reactie van de directie op de staking. Directeur Walraeve kondigde aan dat enkele CAO’s die de afgelopen jaren werden gesloten eenzijdig worden opgezegd. De woede bij het stakende personeel werd er enkel groter door. De ene provocatie volgt in snel tempo op de andere.

Afgelopen vrijdag was er een solidariteitsbarbecue aan het piket in Zwijndrecht. Militanten uit de sector maar ook bevriende syndicalisten en politieke militanten kwamen hun solidariteit betuigen. Een dergelijke solidariteitsactie is belangrijk om de stakers bij Lanxess Zwijndrecht een hart onder de riem te steken en om hun verzet tegen een arrogante directie te ondersteunen.

Als de directie van Lanxess Rubber hiermee weg komt, zal het door andere patroons als een precedent aangegrepen worden. De strijd bij Lanxess is dan ook voor ons allemaal van belang.

lanxess1

lanxess2

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie