Nieuw schooljaar: Internationaal Verzet organiseert scholieren tegen racisme, oorlog en kapitalisme

Met de start van het nieuwe schooljaar wordt ook de werking van Internationaal Verzet onder de scholieren hernomen. De komende periode hebben we heel wat plannen om activiteiten aan de dag te leggen. Daarbij ligt de nadruk op onze anti-fascistische werking, maar zijn we ook actief tegen de oorlog in Irak, tegen het kapitalisme en voor een socialistisch alternatief. Onder scholieren komen we onder meer tussen met een nieuwe uitgave van de ‘Verzetskrant’ waarvan we hieronder een aantal artikels publiceren.

Tegen oorlog, armoede en uitbuiting: word actief!

Nog nooit is er zoveel rijkdom beschikbaar geweest als vandaag, ook al wordt de kloof tussen arm en rijk steeds groter. Op wereldvlak bezitten de 200 rijksten evenveel als de 2,3 miljard armsten. Ook in België zien we deze evolutie: de voorbije tien jaar groeide het aantal armen in België van 6 tot 13%! In 20 jaar tijd daalde de gemiddelde werkloosheidsuitkering van 42% van het laatst verdiende loon tot 28%.

> Artikel door Nikei De Pooter

Massaal protest tegen de G8

In juli zijn we met Internationaal Verzet gaan betogen tegen de G8 top. We hebben hier onze ideeën verspreid en met vele betogers gediscussieerd over welk alternatief er op dit systeem bestaat. We hebben met vijftig Belgen deelgenomen aan een Internationale tussenkomst en jongerenkamp en op deze manier laten merken dat we hoegenaamd niet akkoord gaan met het kapitalistische regime dat vandaag de dag heerst in onze maatschappij

> Artikel door Annemarijn Juffermans

Bush zakt dieper in het moeras

Toen Bush Irak binnenviel was zijn oorspronkelijke bedoeling om via die weg controle te verkrijgen over de olierijkdommen van Irak. Hij wilde zo de energiefactuur van Amerkaanse bedrijven verlagen. Vandaag is deze strategie een absolute mislukking gebleken. In plaats van het land te stabiliseren heeft de Amerikaanse interventie Irak omgevormd tot een kruitvat dat de rest van het Midden Oosten mee in brand kan zetten.

> Artikel door Marc Puyol

Scholieren protesteren tegen de bezetting van Irak. Ook in de VS!

Bush ondervindt steeds meer moeilijkheden met het vinden van nieuwe jongeren om zijn bezettingsleger in Irak in stand te houden. Voor de meerderheid van de Amerikaanse bevolking is het duidelijk dat in Irak gaan vechten geen pretje is. Op dit moment zijn er al 2000 soldaten gesneuveld en verschillende tienduizenden gewond. Bovendien rijst de vraag voor wie of wat deze opofferingen gemaakt worden? Is dit een oorlog in het belang van het Amerikaanse volk of eerder in het belang van multinationals?

> Lees meer

Clear Channel: roofbouw op de festivals

In België zijn 80 à 90 procent van alle rock en pop evenementen geassocieerd met Clear Channel. Als je een ticket voor Pukkelpop koopt, dan ontvangt clear channel je geld. Als je naar Werchter gaat, dan is het alweer Clear Channel die incasseert. Hoe gebruiken ze dit geld? Welk doel heeft een multionational als Clear Channel?

> Artikel door Magda Badrakhan

En verder onder meer…

  • Acties tegen massa-ontslagen in het VK
  • Schandalige repressie in Boechout
  • Latijns Amerika in opstand
  • Delen: Printen: