Staking bij Agfa Gevaert

Bij Agfa Gevaert in Mortsel hebben arbeiders al enkele dagen het werk neergelegd. De directie stelde zich niet tevreden met een cao waar voor het personeel niets in staat, ze wil integendeel de bijpassing voor het brugpensioen verminderen. In plaats van de koopkracht aan de stijgende prijzen aan te passen, wordt het personeel dus gevraagd om in te leveren. Voor een arbeider in shiften in brugpensioen zou het inkomen van rond de 2.000 euro terugvallen op 1.400 euro.

De staking wordt goed opgevolgd onder de arbeiders. Er zijn slechts enkele werkwilligen en het bedrijf draait op minimumbezetting. De bedienden doen voorlopig nog niet mee. Onder de arbeiders werd het ontwerp van cao ruim verworpen, 67% stemde tegen. Daarna gingen de afdelingen één na één in staking.

Deze morgen was er een groot piket tussen 5 en 9u. Vandaag is er om 17u een verzoeningsvergadering gepland. Als daar niets uitkomt, gaan de acties opgevoerd worden. Alleszins is morgenmiddag een personeelsvergadering voorzien.

LSP betuigt haar solidariteit met de stakende arbeiders van Agfa. We hopen in de komende dagen op de acties daar terug te komen.

agfa1

agfa2

agfa4

agfa3

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie