Protestactie tegen repressie in Boechout: opnieuw 2 arrestaties!

Om 19.30 uur vatten we met een kleine 15 kameraden post aan het gemeentehuis van Boechout. We protesteerden met een spandoek, rode vestjes en met de slogans: "Extreem rechts bestrijd je niet met een rechts beleid", "Liberaal Appel + Vlaams Belang: 1 front?" en de slogan: "Vrijheid van meningsuiting: tegen armoede, woningnood en racisme".

Nikei De Pooter

De volledige politiemacht van Boechout was opgetrommeld. Meer dan 20 agenten "beschermden" het gemeentehuis. Toen ik een speech wilde geven over de reden waarom we actie voerden, bedreigde de commissaris ons met arrestatie omdat we de gemeenteraad zouden verstoren. Uiteindelijk zijn we een tiental meter verder gaan staan, op de openbare weg, aan de straatkant. Hier werden 2 kameraden gearresteerd en werd onze spandoek en megafoon in beslag genomen. Op basis van "openbare ordeverstoring".

Opnieuw werd het repressieve karakter van het regime van Albert Mariën duidelijk. Een politieke mening is blijkbaar verboden. Als je protesteert tegen zijn repressieve beleid word je gearresteerd. Deze methodes, een militaire dictatuur waardig, gaan voorbij aan de democratische rechten die door de arbeidersbeweging op basis van een jarenlange strijd afgedwongen zijn.

Uiteraard zullen we het hier niet bij laten, we zullen dit ongeoorloofd gedrag niet enkel juridisch aanvechten, maar zullen het vooral in Boechout zelf aanklagen. We zullen een petitie starten waarmee we met de Boechoutse bevolking in discussie zullen treden over de dictatoriale methodes van hun burgemeester. De steun die zo’n campagne kan genereren, werd na de actie duidelijk toen we in het lokale jeugdhuis stickers en bladen verkochten. We haalden contactgegevens op van drie personen die wilden meewerken met Blokbuster en de meerderheid van de aanwezigen walgden van de praktijken van hun burgemeester.

Artikel in het Laatste Nieuws (02/09/05)

Artikel in de Gazet van Antwerpen (02/09/05)

Artikel in het Nieuwsblad (02/09/05)

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist