Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).

Verkoop van ons maandblad

De afgelopen dagen waren er opnieuw enkele geslaagde campagnemomenten waarbij ons maandblad werd verkocht. In Leuven werd bij vaste kopers langs gegaan in twee wijken. Dat leverde een resultaat van 31 exemplaren op. In Gent waren er twee stands aan de universiteit waarbij samen 24 exemplaren van ons maandblad werden verkocht. Op een meeting aan de ULB (zie verder) werden 10 exemplaren verkocht.

30 maart: pro-keuze protest gaat door!

De geplande actie van 30 maart zal dan toch plaatsvinden. De autoriteiten zijn teruggekomen op hun verbod van alle geplande acties op 30 maart. Wel is er geen toelating voor een betoging, enkel voor een statische actie. We roepen alle lezers op om aan deze actie deel te nemen.

Spetterende quiz in Gent… niet voor laatkomers

De quiz van ALS en LSP vorig weekend in Gent was een succes. Na afsluiting met het maximale aantal van 22 ploegen (van 4 personen) moesten nog verschillende andere geïnteresseerde ploegen afgewezen worden. De quiz werd in goede banen geleid door Koen en Kristof. Gelukkig was het niet de ploeg ‘de mensjewieken’ die het haalde. De laatsten werden de eersten, de ploeg ‘Te laat’ won. Volgens sommigen was dat verdiend.

Om het resultaat te vereeuwigen, hierbij de volledige rangschikking:
1.TE LAAT
2.OUDEVEST
3.MERLY EN DE POEPGELEI
4.DE NOYENWORSTEN
5.POLKADOTS
6.DE KOPEREN PLOERTEN
7.KART KILO GEKAPT
8.FLAPPY BIRD
9.UWMAISUWPA
10.DE ROLLING STONES
11.MARS OF THE PINGUINS
12.VERBADRYL
13.DE FALLEN-TINO’S
14.DE DOLLE DEZEN
15.DIMI’S GANG
16.DE KABOUTERS
17.UNION SAINT-GILLOISE
18.DE MENSJEWIEKEN
19.LUCKY ONES
20.FLORES Y ABEJAS
21.VLIWIBO
22.PYIN U LWIN

Geslaagde meeting over Marokko en Noord-Afrika

Aan de ULB was er donderdagavond een meeting over de beweging van 20 februari in Marokko in 2011. Er werd ook ingegaan op de nasleep van de golf van revolutionaire bewegingen in Egypte, Tunesië en elders. Er waren een 70-tal aanwezigen op de meeting die werd georganiseerd door de Actief Linkse Studenten samen met de Association Marocaine des Droits Humains section Belgique (AMDH) en met de steun van Amnesty ULB. Nicolas Croes van LSP was een van de sprekers.

Ondertussen in de VS

Gisteren was er een eerste regionaal congres van Socialist Alternative in het zuiden van de VS, het traditionele bolwerk van de conservatieven. Eén van de sprekers op de bijeenkomst was Bart Vandersteene, onze woordvoerder die al enige tijd in de verblijft om de werking van Socialist Alternative te versterken.

bartindevs

Maandblad

Heb je al een abonnement op ons maandblad? Indien niet, aarzel dan niet om je meteen te abonneren. Momenteel wordt gewerkt aan de editie die begin maart zal verschijnen. In afwachting van die nieuwe krant, staat onze huidige krant nu volledig online. Hieronder kan je deze krant lezen.

Wekelijkse nieuwsbrief

Hieronder vind je een formulier waarmee je je op onze wekelijkse nieuwsbrief kunt inschrijven.