Goede reacties op festivals

Op de festivals waar we deze zomer reeds campagne voerden, kregen onze militanten enorm veel goede reacties. We voeren onder meer campagne tegen racisme en tegen de rol van multinationals die onze festivals opkopen om er zoveel mogelijk winst uit te slaan. We komen tussen met anti-racistische stickers om steun op te halen, pamfletten, ons maandblad,…

Een absolute topper dit jaar was het Dourfestival waar we met Internationaal Verzet een infostand hadden op het terrein zelf. Dit maakte dat we gemakkelijker op het terrein jongeren konden aanspreken met ons materiaal. Dit had enorm veel succes. We haalden zowat 1.300 euro steun op voor onze campagnes! Dat is een recordbedrag voor Dour. Daarenboven verkochten we een 50-tal exemplaren van ons maandblad. Met 15 jongeren hadden we discussies over lidmaatschap van onze organisatie, wat kansen opent in een aantal Waalse steden waar we totnutoe geen werking hadden.

Jammer genoeg konden we op Dour slechts 3 van de 4 dagen campagne voeren aangezien in de nacht van zaterdag op zondag het grootste deel van ons materiaal is ontvreemd. Wellicht nam iemand per toeval de rugzak met al ons materiaal mee… Bij deze alvast een oproep: zag je een rugzak vol stickers, brochures,… op Dour? Aarzel niet om ons te contacteren en we komen het materiaal oppikken!

Eerder kwamen we ook langs Nederlandstalige kant tussen op een aantal festivals. Zo haalden we op Rock Herk zowat 100 euro steun op en kregen we enorm veel positieve reacties op de achterpagina van ons maandblad. Die achterpagina bevat een artikel met grote titel tegen de rol van multinationals als Clear Channel die onze festivals opkopen en onbetaalbaar maken.

In Brugge waren we traditioneel opnieuw present op het Cactus festival. We haalden er zowat 200 euro steun op voor onze anti-racistische campagnes. Heel veel jongeren waren geïnteresseerd om met ons te discussiëren en we hopen deze gesprekken verder te zetten in de komende weken. Aan het Cactusfestival verkochten we ruim 50 exemplaren van ons maandblad.

Op dit ogenblik zijn de Gentse Feesten aan de beurt. Daar komen we tussen met een nieuwe campagne die we lanceren naar het najaar. Op 26 november betogen wij door de Gentse binnenstad. Deze anti-racistische betoging is inmiddels toegelaten door het stadsbestuur. De betoging valt samen met het economisch congres van het Vlaams Belang in Gent op dezelfde dag.

Delen: Printen: