Telenet biedt ruimte aan neo-nazisite

Volgens ‘De Morgen’ van vandaag zit Telenet verveeld met het feit dat webruimte gebruikt wordt voor de neo-nazi beweging Blood & Honour.

Het betreft hier de site van Blood & Honour Midgard of zoals ze zelf zeggen: "Blood & Honour Vlaanderen", niet te verwarren met… "Blood & Honour Vlaanderen"! (zie eerder artikel over Blood & Honour)

Deze versie van Blood & Honour komt voornamelijk uit de regio van Brugge en heeft goede contacten met de even marginale groep ‘Groen Rechts’. Het zijn skinheads van de oude stempel. Zo klagen ze op hun site over hoe "bestaande extreem-rechtse" partijen hun achterban verloochenen. Het Vlaams Blok wordt niet bij naam genoemd, maar de kritiek is er niet minder op. Het Blok wordt verweten dat het zich beperkt tot: "politieke postjes verdelen, het verraden van hun ideeëngoed en het naar de mond praten van de machtspartijen in de hoop te mogen deelnemen aan de bestuurspolitiek, tevergeefs natuurlijk!".

Volgens de andere versie van Blood & Honour Vlaanderen is de groep Midgard een stelletje alcoholisten en zelfs "judeofiele kakkerlakken"… Vriendelijk zijn ze wel voor elkaar, die rechtse kaalkoppen!

Het is een kleine groupuscule die o.a. actief was in het comité ‘Nationalisten tegen Globalisering’ waarmee gepoogd werd om de antiglobaliseringsbeweging te recupereren, een poging zonder veel succes overigens. Voor het overige beperkt de groep zich tot het organiseren van optredens.

Dat neemt niet weg dat de site van Midgard – gehost via Telenet – één steunbetuiging aan het nazisme is. Het feit dat deze overtuigde neo-nazi’s zomaar hun ding kunnen doen op het internet is onaanvaardbaar. Stuur een protestmail naar info@staff.telenet.be.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist