Socialisme.be vernieuwt!

Artikel door Geert Cool en Nicolas Croes, eindredacteurs socialisme.be

De technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren leken socialisme.be enigszins voorbijgegaan te zijn. We halen die achterstand in met een nieuw ontwerp van website met tal van mogelijkheden: onmiddellijk delen van artikels via sociale media, gemakkelijker terugvinden van artikels via trefwoorden en een goede zoekfunctie, het volgen van de site via een wekelijkse nieuwsbrief en de mogelijkheid om rond bepaalde thema’s naar keuze meteen via e-mail op de hoogte gehouden te worden. We hebben een aanzet van webwinkel en mogelijkheid om online giften te doen met een kredietkaart of via paypal. De kalender met activiteiten wordt overzichtelijker en staat meer centraal. Tegelijk hebben we de volledige inhoud van de site overgeplaatst, met zowat 20.000 bestanden geen sinecure om een degelijk script te schrijven. Links naar bestaande pagina’s zullen automatisch worden doorverbonden.

Grafisch kozen we voor een eenvoudige, sobere en overzichtelijke opmaak. Recente artikels staan centraal en dus is het gemakkelijk voor vaste lezers om de nieuwe artikels meteen te vinden. Minder regelmatige lezers zien meteen de hoofdpunten en recente artikels, met daaronder artikels per categorie. Onze hoofdcategorieën blijven dezelfde. Met het gebruik van trefwoorden wordt het gemakkelijker om specifieke artikels terug te vinden.

Een nieuwe site betekent dat er heel wat werk is verricht. Eerst en vooral bedanken we Laurent (Antwerpen) die sinds jaar en dag onze rots in de ICT-branding is. Laurent was de ontwerper van de vorige socialisme.be, een staaltje van technisch vernuft dat bij de lancering ervan in 2003 zijn tijd vooruit was. Dankzij hem konden we 10 jaar met dezelfde site aan de slag blijven.

De aanzet om tot een nieuwe site te komen werd door verschillende kameraden gegeven. Sander (Antwerpen) zette een belangrijke eerste stap en er waren nuttige eerste discussies met onder meer Jean (Luxemburg), Jente (Antwerpen), Frederik (Gent), David (Gent) en anderen. Hierdoor hadden we een zicht op de grote lijnen van ons project.

Op Socialisme 2013 werd deze aanzet opgenomen door Arthur (Genepiën) en Pierre (Namen). Samen met Frederik, Jente en de nationale publicatieverantwoordelijken van LSP hebben zij ervoor gezorgd dat de vernieuwde socialisme.be een feit is. Op verschillende werkdagen op ons nationaal secretariaat in de loop van november, december, januari en februari werden technische problemen aangepakt en werd gezwoegd op de toepassingen. Hierbij bedanken we al deze mensen en anderen die hun opmerkingen gaven.

Met de vernieuwde socialisme.be zullen we onze aanwezigheid op het internet versterken. Schrijf je meteen in voor de wekelijkse nieuwsbrief (dat kan meteen door je e-mail adres hieronder in te geven) en maak deel uit van de groeiende groep van vaste lezers van socialisme.be. Ons sterkste punt blijft uiteraard de inhoud van onze artikels. Ook daar kan u als lezer aan meewerken, aarzel niet om regelmatig een artikel te vertalen of zelf te schrijven en stuur ons uw foto’s van acties. Werk mee aan de uitbouw van een sterke socialistische media en bijhorende partij! Neem een abonnement op ons maandblad ‘De Linkse Socialist’, steun ons financieel en contacteer ons om lid te worden!
WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF:

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie

Reacties zijn gesloten.