Schotland: protestactie aan Pakistaans consulaat

Een 40-tal vakbondsactivisten en socialisten hielden vorige woensdag een protestactie aan het Pakistaans consulaat in Glasgow om te protesteren tegen de repressieve aanpak van de telecomarbeiders door het Pakistaanse regime. Onder de aanwezigen op de protestactie bevonden zich vakbondsmilitanten van de PCS (vakbond in de openbare diensten), leden van de International Socialists (onze zusterorganisatie in Schotland) en afgevaardigden van de nationale conferentie van UNISON (een vakbond in de openbare diensten).

Phil Stott

Ook protest aan Pakistaanse ambassade in Brussel

Vorige week donderdag bezochten vertegenwoordigers van LSP de Pakistaanse ambassade in Brussel om te protesteren tegen de repressie. Ook hier viel op hoe de officiële vertegenwoordigers van de ambassade goed op de hoogte waren van de redenen waarom we protesteerden. Ook in Brussel werd beloofd om onze protestbrief onmiddellijk over te maken aan de bevoegde autoriteiten in Pakistan.

Het Pakistaans consulaat in Glasgow werd daarbij bezet door de actievoerders. Er werd daarmee geprotesteerd tegen de repressie van het regime tegenover de telecomarbeiders die strijd leveren tegen de privatisering van het bedrijf. Honderden arbeiders werden opgepakt en opgesloten in de gevangenis omwille van hun rol in de drie weken durende staking tegen de privatisering van het telecommunicatiebedrijf PTCL.

Twee leden van de nationale leiding van UNISON, Glenn Kelly en Jean Thorpe, spraken met de officiële vertegenwoordigers van het consulaat. Die gingen ermee akkoord opm de eisen van de actievoerders onmiddellijk over te maken naar de bevoegde autoriteiten in Pakistan.

De impact van de internationale protestacties aan tal van Pakistaanse ambassades in heel de wereld was duidelijk. De verantwoordelijken van het consulaat waren bijzonder goed op de hoogte van de strijd die gevoerd werd bij PTCL.

Bij de actie werden ook een duizendtal pamfletten verspreid om de zaak van de Pakistaanse arbeiders uit te leggen. Deze pamfletten werden onder meer verspreid aan het congres van UNISON.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist