Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

We brengen op socialisme.be een regelmatige rubriek met nieuws vanuit LSP zelf. Deze rubriek moet een plaats bieden aan korte verslagen van acties, campagne-momenten,… Maar even goed voor aankondigingen van bijeenkomsten of oproepen. Nieuwe leden kunnen hier uitleggen waarom ze onze rangen vervoegd hebben.


Noteer in je agenda

  • ma. 13 jan. Brussel. Debat over de uitbouw van een politiek alternatief met Bart Vandersteene (actief in de campagne van Socialist Alternative in Seattle), Panayota Manio (Syriza) en Anja Deschoemacker. 19u, Pianofabriek (Fortstraat 35, St Gillis)
  • vr. 31 jan. Antwerpen. Nieuwjaarsdrink LSP-Antwerpen. 19u30 café Multatuli
  • za. 1 feb. Brussel. Protestactie tegen prijsverhogingen openbaar vervoer. 14u Metrostation Albert
  • za. 15 feb. Brussel. Nationale bijeenkomst van LSP-syndicalisten
  • za. 15 feb. Gent. ‘So you think you can quiz’, quiz van ALS-Gent
  • do. 20 maart. Antwerpen. Anti-NSV betoging
  • zo 30 maart. Brussel. Pro-keuze protest
  • za 3 mei. Brussel. Socialisme 2014 dag
  • za 17 mei. Brussel. Gay Pride
  • 1-6 juli: zomerkamp ALS

Adres voor correspondentie

Omdat de postbus die we voorheen hadden in de praktijk amper nog werd gebruikt, hebben we beslist om de postbus niet te verlengen. Als adres voor alle postcorrespondentie hanteren we nu: Hovenierstraat 45, 1080 Molenbeek.

Afdelingen die affiches maken en een verantwoordelijk uitgever erop plaatsen – wat we gezien de repressie niet meer aanraden – kunnen bovenstaand adres gebruiken.


15 februari: bijeenkomst syndicalisten

Op 15 februari is er een dag voor syndicalisten gepland. Bedoeling is om twee discussies te voeren: (1) de nieuwe brochure van ABVV-Charleroi wordt voorgesteld en besproken en (2) er is een discussie over Equal Pay Day gepland. Meer info en inschrijven kan via eric@socialisme.be


LSP ondersteunt de uitbouw van Socialist Alternative in de VS

LSP erkent de enorme mogelijkheden voor de uitbouw van een consequente marxistische organisatie in de VS. Socialist Alternative, onze zusterorganisatie, kent momenteel een snelle groei, onder meer na het electorale succes met een verkozene in Seattle. We hebben eerder inspanningen gedaan tijdens die verkiezingscampagne en hebben besloten om deze verder te zetten. De komende maanden zullen we LSP-woordvoerder Bart Vandersteene opnieuw voor een langere periode uitsturen.


Jaarkalender

Het begin van het jaar is een goed ogenblik om enkele grote lijnen van de jaarplanning naar voor te brengen. Een eerste belangrijk element zijn de betogingen van maart. Dat de anti-NSV in Antwerpen plaatsvindt, wisten we al langer. De datum is nu ook bekend: 20 maart. Daarmee komt deze betoging wel vrij dicht bij de pro-choice betoging die op 30 maart gepland is.

Omwille van verbouwingswerken in de infrastructuur waar we doorgaans ons Socialisme-weekend organiseren, moeten we dit jaar uitwijken en vonden we enkel een aangepaste én betaalbare locatie gedurende één dag. Op 3 mei zal Socialisme 2014 in Brussel plaatsvinden.

Dit betekent niet dat we zullen inboeten aan nationale vormingsmomenten. Na het geslaagde zomerkamp vorig jaar in Limburg, trekken we opnieuw naar dezelfde locatie voor een zomerkamp dat langer zal duren: van 3 tot en met 7 juli. De internationale zomerschool van het CWI vindt plaats van 19 tot en met 26 juli.

In het najaar is er dit jaar opnieuw een nationaal congres, om de twee jaar houden we immers een nationaal partijcongres.

Leave a Reply