Solidariteitsoproep uit Tunesië. Prominente syndicalist in Sidi Bouzid opgepakt

Op 25 december werden Abdeslam Hidouri, een revolutionaire militant en lokale vakbondsleider uit het stadje Menzel Bouziane (in de regio Sidi Bouzid), en Ferid Slimani, een jongere uit de regio, opgepakt. Aanleiding was hun deelname aan de betogingen op de dag dat Mohamed Brahmi werd vermoord eind juli. De twee worden ervan beschuldigd gebouwen van de overheid te hebben aangevallen en het commissariaat van de rijkswacht in brand te hebben gestoken. Na een vreedzame betoging zorgde een brutale interventie door de politie voor het ontaarden van het protest en geweld.

Het enige bewijsmateriaal dat tegen de twee activisten naar voor wordt gebracht, is kort videomateriaal waaruit enkel blijkt dat de twee aanwezig waren op de betoging.

Het Tunesische gerecht probeert eens te meer de voortrekkers van de Tunesische revolutie aan te pakken. Het doel is om de enorme woede in het land het zwijgen op te leggen. De winter is traditioneel een explosieve periode in het land. Enkele dagen geleden werd een andere linkse militant, Abdelhak Laabidi, in Beja aangevallen door milities van de islamistische partij Ennahda. Het lijkt erop dat de regering een bewuste intimidatiecampagne voert tegen activisten die bekend staan als voortrekkers van de revolutie.

Het CWI en zijn militanten in Tunesië veroordelen de arrestaties en meer algemeen de politiek van het systematisch lastig vallen en van repressie tegenover militanten en opposanten in het land. We eisen de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van Abdeslam en Ferid.

Er is een oproep voor een protestbijeenkomst voor de rechtbank van Sidi Bouzid deze donderdag voormiddag. Op dat ogenblik moeten de twee voor de procureur verschijnen.

Stuur protestmails waarin de vrijlating van de twee militanten wordt gevraagd. Stuur deze naar het ministerie van Justitie in Tunesië : mju@ministeres.tn met een kopie aan cwi@worldsoc.co.uk.

 

  • Onmiddellijke vrijlating van Abdeslam Hidouri en Ferid Slimani, net als alle andere gevangenen die omwille van hun mening vastzitten!
  • Neen aan de willekeurige arrestaties en politieke processen!
  • Verdedig alle democratische rechten!
  • Neen aan een nieuwe dictatuur!
  • Voor de verderzetting van de Tunesische revolutie – de macht aan de werkenden en de jongeren!
Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie