We brengen op socialisme.be een regelmatige rubriek met nieuws vanuit LSP zelf. Deze rubriek moet een plaats bieden aan korte verslagen van acties, campagne-momenten,… Maar even goed voor aankondigingen van bijeenkomsten of oproepen. Nieuwe leden kunnen hier uitleggen waarom ze onze rangen vervoegd hebben.


Noteer in je agenda

  • di. 31 dec. Brussel. Spetterend oudjaarfeest in kameraadschappelijke sfeer
  • vr. 3 jan. Antwerpen. Vorming: Nelson Mandela, het ANC en de strijd tegen apartheid. 19u30 café Multatuli
  • vr. 31 jan. Antwerpen. Nieuwjaarsdrink LSP-Antwerpen. 19u30 café Multatuli
  • za. 15 feb. Gent. ‘So you think you can quiz’, quiz van ALS-Gent
  • do. 6 maart. Antwerpen. Anti-NSV betoging
  • zo 30 maart. Brussel. Pro-keuze protest

Wintervakantie

Er zal tijdens de wintervakantie geen permanentie zijn op het LSP-secretariaat. Ook op deze site gaan we in wintermodus. Dit betekent niet dat we een winterslaap houden, maar wel dat het ritme van publicatie beperkt zal zijn. Artikels en bijdragen zijn uiteraard zoals steeds welkom op redactie@socialisme.be. Deze vakantie en in januari werken we overigens aan een grondige vernieuwing van socialisme.be, in januari meer nieuws hierover.

Dit is de laatste editie van ons online partijnieuws voor 2013. Een volgende editie zal begin januari verschijnen.

We wensen alle leden, sympathisanten en lezers prettige feestdagen en een strijdbaar 2014.


Acties tegen EU-top

Enkele tientallen LSP-leden namen donderdag deel aan de acties tegen de EU-top in Brussel. We waren aanwezig op alle blokkades en ook op de betoging waren we erg zichtbaar. In ons pamflet werd dieper ingegaan op de eisen van de actie om het debat over eisen en actiemethode verder te zetten.

Op de acties was er een grote openheid tot discussie. Er waren geen uitdrukkelijk gescheiden rode en groene blokken, de betogers toonden een grote eenheid en onderlinge solidariteit. Ook op politiek vlak was er een brede interesse en bereidheid tot discussie. Onze militanten verkochten 72 exemplaren van ons maandblad en verdeelden honderden pamfletten.


In actie

Maandag trok een ploeg van 8 leden deur-aan-deur in Antwerpen met een petitie tegen het lokale besparingsbeleid. Ze koppelden dit aan de verkoop van ons maandblad en vonden heel wat gehoor. Op een uurtje verkochten ze 21 exemplaren van onze krant.

In Gent zetten jonge leden twee infostands in de Blandijn waar ze steun ophaalden en onze krant verkochten. Er werden een 30-tal exemplaren verkocht en 80 euro steun opgehaald.


Meeting in Leuven

Na Antwerpen en Gent was er op 14 december ook in Leuven een meeting met Bart Vandersteene die sprak over de verkiezingscampagne van Kshama Sawant in Seattle en de situatie in de VS in het algemeen. Het werd een boeiende meeting gevolgd door een eindejaarsbuffet.