We brengen op socialisme.be een regelmatige rubriek met nieuws vanuit LSP zelf. Deze rubriek moet een plaats bieden aan korte verslagen van acties, campagne-momenten,… Maar even goed voor aankondigingen van bijeenkomsten of oproepen. Nieuwe leden kunnen hier uitleggen waarom ze onze rangen vervoegd hebben.


Noteer in je agenda

 • ma. 9 dec. Brussel. Internationale meeting met sprekers uit Latijns-Amerika. Meer info via bxl@socialisme.be
 • di. 10 dec. Antwerpen. Marxistische discussie: ‘Marx en de crisis’. 19u30 Agora
 • do. 12 dec. Antwerpen. Ooggetuigenverslag van socialistische succes in Seattle, met Bart Vandersteene. 19u30 stadscampus UA
 • vr. 13 dec. Aalst. Debat: welke linkse alternatieven op de crisis? Meer info
 • za. 14 dec. Leuven. Ooggetuigenverslag van socialistische succes in Seattle, met Bart Vandersteene. 16u zaal Park Den Bruul (park naast Brouwersstraat). Gevolgd door eindejaarsbuffet
 • do 19 dec – vr 20 dec. Acties in Brussel tegen EU-Top
 • vr. 20 dec. Antwerpen. Feestje ter afsluiting van het jaar
 • za. 21 dec. Luik. Antifascistisch concert, café ‘Les fous d’en face’
 • di. 31 dec. Brussel. Spetterend oudjaarfeest in kameraadschappelijke sfeer
 • za. 15 feb. Gent. ‘So you think you can quiz’, quiz van ALS-Gent

Regionale congressen

Na de regionale congressen van Brussel en Waals-Brabant enerzijds en Oost- en West-Vlaanderen anderzijds, volgde afgelopen weekend een geslaagd congres in Antwerpen. Ook hier was er een goede opkomst en een sterke discussie. De internationale en Belgische perspectieven werden ingeleid door Jarmo. In de discussie was er heel wat aandacht voor het Antwerpse besparingsbeleid en het verzet ertegen. De discussie over de opbouw van de partij werd ingeleid door Mathias. Doorheen de dag werd tussengekomen door een 20-tal verschillende kameraden. De dag werd afgerond door Jan, de regionale voorzitter van LSP-Antwerpen.

Net als op de eerdere regionale congressen was er ook in Antwerpen een financiële oproep om het werk van onze internationale te ondersteunen. Jonas deed in Antwerpen een oproep die 1.925 euro in het laatje bracht. De dag werd afgesloten met een gesmaakt etentje. LSP is klaar om zich verder te versterken als socialistische strijdpartij.


Latijns-Amerikaanse meeting met tapas

Maandagavond houden we in Brussel een algemene ledenvergadering die open staat voor leden en sympathisanten uit andere regio’s. Er zal worden gesproken door enkele Latijns-Amerikaanse activisten die vorige week aan de internationale bijeenkomst van het CWI deelnamen. Er wordt gestart met tapas vanaf 18u30, de meeting start om 19u30. Meer info via bxl@socialisme.be.


Eindejaarsaankopen bij marxisme.be

Marxisme.be biedt een reeks boeken aan die ook interessant kunnen zijn om iemand cadeau te doen met de eindejaarsfeesten. Ons volledig overzicht vind je hier. Dat is onze collectie zelf uitgegeven boeken. Wacht niet te lang om je bestelling te plaatsen zodat we het op tijd kunnen opsturen!

Daarnaast hebben we ook enkele tweedehandsboeken in de aanbieding. Enkele ideeën:

 • Marx: ‘Het Kapitaal’ uitgegeven door De Haan Bussum (1972). 604 pagina’s. 10 euro (verzendingskosten inbegrepen)
 • ‘The basic writings of Trotsky’. 418 pagina’s. 8 euro (verzendingskosten inbegrepen)
 • Trotski: ‘Literatuur en revolutie’. 287 pagina’s. 7 euro (verzendingskosten inbregrepen)

Reageer via redactie@socialisme.be om een van deze boeken te kopen of als je op zoek bent naar een specifiek boek dat we mogelijk in onze collectie tweedehandsboeken hebben.


Antifascistisch concert

Hoe kunnen we het jaar 2013 beter afsluiten dan met enkele spetterende feesten? Er wordt gestart in Leuven waar er volgende zaterdag na een meeting over de VS een eindejaarsbuffet wordt gehouden. In Antwerpen wordt op 20 december gefeest, in Luik is er een dag later een antifascistisch concert en op 31 december is er zoals elk jaar een oudejaarsetentje met fuif in Brussel.