Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

We brengen op socialisme.be een regelmatige rubriek met nieuws vanuit LSP zelf. Deze rubriek moet een plaats bieden aan korte verslagen van acties, campagne-momenten,… Maar even goed voor aankondigingen van bijeenkomsten of oproepen. Nieuwe leden kunnen hier uitleggen waarom ze onze rangen vervoegd hebben.


Noteer in je agenda

 • woe. 13 nov. Gent. Debatavond: ‘Welke linkse antwoorden op de crisis?’ 19u30 Geuzenhuis. Met Bart Vandersteene, Daniel Piron (ABVV Charleroi), Bleri Lleshi (filosoof), Katrien Neyt (ABVV Oost-Vlaanderen), Stephen Bouquin (Rood), Tom Balthazar (SP.a) en PVDA is gevraagd
 • do 14 nov. Antwerpen. Marxistische discussie: filosofie. 19u30 Agora
 • do 14 nov. Leuven. Marxistische vorming: milieu en groei. 20u café Sport (Martelarenplein)
 • za 16 – ma 18 nov. Klimaattrein naar Warschau
 • ma 18 nov. Antwerpen. Actie tegen schrappen bos- en zeeklassen. 18u30 Grote Markt
 • za. 23 nov. Regionale congressen LSP in Brussel en Vlaanderen
 • ma. 25 nov. Gent. Actie van ‘GAS-vrij Gent’ aan de gemeenteraad. 18u, stadhuis
 • ma 25 nov. Leuven. Actie aan gemeenteraad tegen de GAS-boetes. 19u30 Rector De Somerplein (vroegere Fochplein)
 • di 26 nov. Antwerpen. Marxistische discussie: ‘onze kijk op de geschiedenis’. 19u30 Agora
 • do. 28 nov. Leuven. Marxistische vorming: rol van organisatie en partijen in maatschappelijke verandering. 20u café Sport
 • za. 30 nov. Regional congressen LSP in Antwerpen en Vlaams-Brabant/Limburg
 • za. 8 dec. Regionale congressen LSP in Luik en Henegouwen/Namen
 • di. 10 dec. Antwerpen. Marxistische discussie: ‘Marx en de crisis’. 19u30 Agora
 • za. 14 dec. Leuven. Publieke meeting over de Verenigde Staten met Bart Vandersteene. 16u zaal Park Den Bruul (park naast Brouwersstraat)

Uitgebreid Nationaal Comité

Dit weekend is er een driedaagse bijeenkomst van het Nationaal Comité die open staat voor alle leden van de districtscomités, onze regionale leidinggevende organen. In de jaren dat er geen nationaal congres is, proberen we telkens een uitgebreid Nationaal Comité te organiseren. In het kader van de regionale congressen later deze maand of begin december is het bovendien nuttig om de discussies over perspectieven en evaluatie van onze politieke en organisatorische werking met een grotere groep te voeren. Het maakt het ook mogelijk om een groter deel van de partij met elkaar in contact te brengen voor uitwisselingen van ervaringen en discussies.


Late bezorging maandblad

Verschillende lezers van maandblad ‘De Linkse Socialist’ stelden vast dat de bezorging deze maand bijzonder laat was. Een groot aantal abonnees kreeg onze krant al op 31 oktober in de bus maar bij sommigen is de krant nu nog niet aangekomen. Abonnees die hun krant niet kregen, kunnen ons contacteren via redactie@socialisme.be zodat we meteen een pdf van de krant kunnen doorsturen in afwachting van de hopelijk spoedige fysieke levering van de krant door de postdiensten.


Nieuw Engelstalig boek: ‘History of resistance’

Ook in ons land zijn we actief met de campagne Tamil Solidarity. De internationale coördinator van deze campagne, Senan, schreef een boek over de geschiedenis van het nationale conflict in Sri Lanka. Het boek ‘History of Resistance’ is nu ook bij ons te verkrijgen. Het boek kost 10 euro en 2 euro verzendingskosten. Het is een aanrader voor wie de interessante geschiedenis van arbeidersstrijd in Sri Lanka en de strijd voor nationale bevrijding van de Tamil-bevolking beter wil leren kennen. Onze voorraad is beperkt, wees er dus snel bij. In Antwerpen komt er een collectieve leesgroep met activisten van Tamil-afkomst. Wie daar meer over wil weten, kan contact opnemen via geert@socialisme.be.


Interesse voor marxistische discussies

De eerste ‘Marxistische Discussie’ in Antwerpen – een open vormingscyclus georganiseerd door de ALS en de Antwerpse jongerenafdeling van LSP – was een geslaagde bijeenkomst. Onder de zowat 15 aanwezigen waren er heel wat jongeren die nog geen lid van LSP zijn maar de discussie over het marxisme wel willen aangaan. De discussies worden telkens ingeleid door jonge leden van LSP en gevolgd door een open discussie. De volgende discussie zal komende donderdag plaatsvinden en handelt over filosofie.

Leave a Reply