Bij Tessenderlo Chemie in Ham wordt al een tweetal weken gestaakt tegen de plannen van de directie. Die wil 170 van de 506 jobs schrappen en grijpt terug naar outsourcing voor onder meer de schoonmaak en de logistiek. De directie doet er alles aan om groepen werknemers tegen elkaar uit te spelen, terwijl het duidelijk is dat alle groepen een voor een zullen aangepakt worden. Als we afzonderlijk strijden, zijn we op voorhand verloren. Als we er samen voor gaan, maken we een kans.

Verslag van een solidariteitsbezoek aan de stakerspost

Er heerst nog steeds een grote onduidelijkheid over de precieze inhoud van de plannen van de directie. Mogelijk tracht deze laatste zich eerst vooral te concentreren op de arbeiders om in een later stadium de bedienden aan te pakken. Momenteel zijn 120 van de 170 bedreigde banen deze van arbeiders. Mogelijk wil de directie alle werknemers in gespreide slagorde aanpakken. Aan de stakerspost zegt een arbeider me dat het bij een dergelijk aantal jobverliezen onder arbeiders niet logisch is dat er ‘maar’ 50 bedienden zouden verdwijnen. Een chemische fabriek wordt niet gerund met enkel administratie. Het kan dus een manoevre kunnen zijn van de directie om het personeel en de acties te verdelen. Wellicht heeft de directie wel een plan van wie en waar op welk ogenblik aan de deur zal gezet worden.

Op de stakerspost waren er vooral arbeiders, veel bedienden waren er niet op te merken. De directie gaf de bedienden twee dagen vrij en benadrukte telkens dat de bedienden slachtoffer van de stakingsactie zijn. De directie lanceerde zelfs de stelling dat de bedienden ‘gegijzeld’ werden. Niet door het dreigende sociale bloedbad dat nadien mogelijk ook voor hen zwaardere gevolgen kan hebben, maar door de staking van de arbeiders.

Het zou een belangrijke stap vooruit zijn mocht een deel van de bedienden de staking vervoegen, ze zullen immers niet gespaard worden. De irritatie bij de arbeiders is begrijpelijk, maar zal spijtig genoeg in de kaart van de directie spelen. Deze grijpt ze namelijk aan als excuus om de staking te criminaliseren en als reden voor het stopzetten van de onderhandelingen.

Belangrijk was het bezoek van de werknemers van Ford, die op 4 november uit solidariteit mee de barbecue aanstaken aan het pikket. In de regio zijn er recent verschillende sluitingen aangekondigd (Ford, Dow Chemical) of wordt gedreigd met ontslagen (zoals bij Mediahuis, de groep rond Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen, De Standaard en Het Nieuwsblad). Het idee bij werknemers in Limburg is zeker aanwezig dat een dergelijk scenario zich overal zou kunnen afspelen. Dit kan naar voor gebracht worden om steun te vinden bij bedrijven in de buurt alsook bij de lokale bevolking.

De verdeeldheid die door de directie in de hand wordt gewerkt, dient om verder af te breken. Om samen aan een toekomst te bouwen, moet de verdeeldheid overstegen worden.