De vroegere gitarist van de bekende groep Rage Against the Machine heeft een blog onder de naam ‘Axis of Justice’. Daar publiceerde hij een oproep om de campagnes van de socialistische kandidaten Kshama Sawant (Seattle) en Ty Moore (Minneapolis) te ondersteunen, ook met financiële steun. Voor alle duidelijkheid: er kan enkel gedoneerd worden door inwoners van de VS. We zijn echter trots dat er steun komt vanwege een figuur als Tom Morello en publiceren daarom graag zijn oproep.

“Congress, de marionetten van de miljardairs, hebben de sociale diensten gesloten terwijl ze hun repressie en spionage openhouden. Ben je de gevestigde politiek beu? Dan is er hoop in de komende maanden! Twee antikapitalistische campagnes voor de gemeenteraden van Minneapolis en Seattle hebben een kans om onafhankelijke arbeiderspolitiek van onderuit op de kaart te zetten.

“Ty Moore en Kshama Sawant, beiden leden van Socialist Alternative, genieten de steun van brede coalities waaronder de Green Party, vakbonden en gemeenschapsactivisten. Beide campagnes zijn onafhankelijk van de twee partijen van de grote bedrijven. Beiden weigeren giften van bedrijven. Beiden maken een kans om te winnen en hebben jouw hulp nodig.

“Dit zijn niet louter verkiezingscampagnes, er wordt gebouwd aan bewegingen van de werkende bevolking. Kijk bijvoorbeeld naar de inspirerende video van Ty die Occupy Homes in Minneapolis bijstaat om de banken tegen te houden bij het uitdrijven van mensen uit hun huizen: video op tymoore.org.

“Zowel Ty als Kshama houden het niet op woorden. Ze zijn ook actief met daden, werden opgepakt met stakende arbeiders en huiseigenaars die protesteren tegen uithuiszettingen door de grote banken en de politie. Als ze verkozen zijn zullen Ty en Kshama leven aan het loon van een gemiddelde werkende, de rest van hun loon zal naar bewegingen voor sociale rechtvaardigheid gaan.

“Beide kandidaten ondersteunen de stakingsacties van het personeel in de fastfoodsector. Ze steunen de eis van een minimumloon van 15 dollar per uur en het recht om een vakbond te vormen. Een overwinning voor een van beide kandidaten zou een historische stap vooruit zijn. Ze hebben daarvoor jouw hulp nodig. De maximale donatie is 300 dollar voor de campagne van Ty en 700 dollar voor de campagne van Kshama. Iedere bijdrage helpt, denk erover na hoeveel je kan geven. We kunnen geschiedenis schrijven!”