Maandag actie aan Brusselse arbeidsrechtbank tegen ontslag vijf vakbondssecretarissen

Maandag wordt aan de Brusselse arbeidsrechtbank een solidariteitsbijeenkomst gehouden op het ogenblik dat het ontslag van vijf vakbondssecretarissen van BBTK wordt behandeld. De vijf werden meer dan drie jaar geleden afgedankt in een afrekening van de nationale leiding. De zaak van de drie Franstalige secretarissen komt maandag voor de rechter. Er is een oproep om de vijf BBTK-secretarissen te ondersteunen. We publiceren deze oproep en verwijzingen naar artikels over wat er drie jaar geleden gebeurde.


Oproep voor komende maandag

Kameraden,

Nu al meer dan drie jaar geleden werden Eric, Bernadette, Rik, Ria en ikzelf op een brutale en abrupte wijze uit de bbtk verwijderd, met daarenboven de vernedering beschuldigd te worden van een “grote fout”.

Dit was voor ons allen een trauma. Verder dan de persoonlijke problemen, het totale gebrek aan respect voor echte “strijders’ van de zaak, heeft dit geval veel zekerheden en overtuigingen doen wankelen die ons toelaten om stand te houden, elke dag opnieuw.

De traagheid van de rechtsgang is zodanig dat de zitting van de rechtbank voor onze zaak slechts op maandag 21 oktober e.k. zal plaatsvinden (althans voor de drie, ikzelf, Eric en Bernadette, die de zaak voor de Franstalige rechtbanken hebben gebracht). Ik nodig jullie uit om eraan deel te nemen, en om ons zodoende te steunen. Eric zal er spijtig genoeg niet zijn, maar hij zou jullie steun hebben geapprecieerd, net zoals Bernadette en ikzelf het op prijs zullen stellen.

Het merendeel van jullie heeft de hoop niet opgegeven om de syndicale waarden binnen de bbtk te doen leven, en ik feliciteer hen hiervoor. Getuige zijn van wat de syndicale organisatie als argumenten tegen ons vooropstelt, zal voor jullie des te nuttiger zijn.

Het simpele feit om intern reserves te uiten bij een financieel project van een directie als een grote fout te beschouwen, dit te kwalificeren als “insubordinatie, systematische obstructie en eerroof”, komt overeen met het in gevaar brengen van alle syndicalisten van het land. Ik nodig jullie uit om ons bij de hoorzitting te vervoegen, maandag 21 oktober e.k., om 14 uur, op het Arbeidsrechtbank, Poelaertplein 3, 1000 Brussel, zaal 4.

Martin


Meer info

  • BBTK. Nationale leiding in het offensief… tegen eigen secretarissen (artikel verschenen in september 2010)
  • Interview met Martin Willems, ontslagen secretaris van BBTK-BHV (artikel verschenen in maart 2011)
Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie