LSP-Nieuws. In en om de partij

We brengen op socialisme.be een regelmatige rubriek met nieuws vanuit LSP zelf. Deze rubriek moet een plaats bieden aan korte verslagen van acties, campagne-momenten,… Maar even goed voor aankondigingen van bijeenkomsten of oproepen. Nieuwe leden kunnen hier uitleggen waarom ze onze rangen vervoegd hebben.


Noteer in je agenda

  • woe. 16 okt. Antwerpen. Startmeeting ALS: 5 jaar kapitalistische crisis, voor een socialistisch alternatief! 19u30 Stadscampus UA
  • woe. 16 okt. Gent. ALS-bijeenkomst over de GAS-boetes. 19u30 Blandijn aud. A
  • woe. 16 okt. Oostende. GAS-debat met onder meer Mathias Vander Hoogstraeten van TegenGAS en burgemeester Vandecasteele Meer info
  • do. 17 okt. Luik. Protest tegen de komst van Barosso
  • zo. 20 okt. Betoging tegen kernwapens: ‘Time to go’. 13u Jubelpark
  • ma. 21 okt. Antwerpen. Protest aan de gemeenteraad: ‘Samen in de wachtrij’. 19u Grote Markt
  • ma. 21 okt. Luik. Protest aan gemeenteraad tegen Europees besparingsverdrag
  • za. 26 okt. Nationale betoging tegen GAS-boetes. 14u Brussel Noord
  • za. 2 nov. Dag van het Socialisme (org. Ronde Tafel van Socialisten) in Antwerpen
  • za. 23 nov. Regionale congressen LSP in Brussel, Vlaams-Brabant en Vlaanderen
  • za. 30 nov. Regionaal congres LSP in Antwerpen
  • za. 8 dec. Regionale congressen LSP in Luik en Henegouwen/Namen

Goede eerste week voor abonnementencampagne

Op 8 weken tijd willen we 75 nieuwe abonnementen maken. Na de eerdere campagne in de eerste helft van het jaar (waarbij op 6 weken 73 nieuwe abonnementen werden gemaakt) en met het enthousiasme rond ons maandblad, is dat zeker haalbaar. In de eerste week van de campagne werden al 14 nieuwe abonnementen gemaakt. Aan dat ritme zal de doelstelling gemakkelijk gehaald worden. Tegelijk willen we het aantal doorlopende opdrachten verhogen. Tegen eind januari willen we 50 nieuwe permanente opdrachten van minstens 2 euro. In de eerste week van de campagne zijn er alvast twee nieuwe dergelijke permanente opdrachten binnen gekomen, waarvan een van 5 euro.


Nog twee weken: betoging tegen GAS!

We nemen al enkele maanden mee het voortouw in de strijd tegen de GAS-boetes. Daarmee klagen we niet alleen de absurde voorbeelden aan, maar ook de willekeur en repressie die aan de basis van het stelsel liggen. Daar plaatsen we een sociaal alternatief tegenover.

Er is heel wat passieve steun voor verzet tegen de GAS-boetes en ook debatten hierover kunnen op heel wat belangstelling rekenen. Dat bleek onder meer uit de reeks debatten met lokale burgemeesters en/of schepenen die in diverse steden plaatsvonden en waar de campagne TegenGAS regelmatig aanwezig is.

Het omzetten van de passieve steun in actieve betrokkenheid is moeilijker, het opzetten van lokale comités verloopt niet gemakkelijk. Om van de betoging van 26 oktober een succes te maken, moeten we nu alles op alles zetten. De betoging wordt ondersteund door 83 organisaties, ook al heeft de Nederlandstalige Jeugdraad zich terug getrokken. Het potentieel voor acties tegen de GAS-boetes is groot, het ongenoegen is aanwezig.


Amerikaanse socialist op startmeeting ALS-Antwerpen

Komende woensdag is er de startmeeting van de Actief Linkse Studenten in Antwerpen. Ook hier gebeurt dit onder de titel ‘Marx is back’. Er zal ingegaan worden op de crisis van het kapitalisme en het socialistische antwoord daarop. Voor deze meeting kunnen we ook rekenen op een spreker uit de VS die de politieke en economische crisis in het hart van het imperialisme zal toelichten. Kortom, een aanrader.

Woensdag 16 oktober om 19u30 in R213, Rodestraat Antwerpen. Facebook evenement

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie