Hoei: “democratie” volgens Lizin

Wie durft nog beweren dat Anne-Marie Lizin (PS) dicht bij het volk staat? Nochtans werd dat argument gebruikt tijdens de zogenaamde “affaire Lizin” toen de senatrice en burgemeester van Hoei had geprobeerd om een rechterlijke beslissing te beïnvloeden. Vandaag werpt Lizin zich op als een goede ‘democratische’ leider.

Stephane Delcros

Bij een niet-bindend referendum in Hoei kwam 27,4% stemmen, waarbij 95% zich uitsprak tegen een project rond het stadspark. Toch besliste de burgemeester om het plan door te voeren met het argument dat de 73% die niet ging stemmen daarmee wou aangeven dat ze voor het plan zijn!

Er kwam snel kritiek van de Waalse minister-president Van Cauwenberghe (PS) die niet akkoord was met de beslissing van zijn ‘kameraad’ Lizin. Maar anderzijds toont Lizin zowel op vlak van cliëntelisme als op vlak van democratie aan hoe een meerderheid van de traditionele politici naar politiek kijkt. Ook al doen de meesten het iets bedekter.

Na Arena met haar douche van 10.000 euro, is het voor de PS opnieuw moeilijk om te verbergen aan welke kant de partij staat.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist