Maastricht: Protest tegen komst van Colin Powell

ZONDAG 30 NOVEMBER, 13 UUR, KONINGSPLEIN, MAASTRICHT

Op 1 en 2 december wordt in Maastricht de OVSE-top gehouden. Vertegenwoordigers uit 55 landen komen daar samen. Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell zal aanwezig zijn.

Het hoofdpunt op de agenda is de ‘strijd tegen het terrorisme’. Onder deze noemer voerde de Amerikaanse regering oorlog in Afghanistan en Irak. Onder dezelfde noemer duurt de onrechtmatige bezetting van Irak voort.

Inmiddels is er een een platform opgericht: Enmasse. Enmasse organiseert zondag 30 november vanaf 13u00 een demonstratie in Maastricht. In een verklaring stellen zij: "Wij spreken ons uit tegen de Amerikaanse oorlogscampagne en de steun die verschillende Europese landen, waaronder Nederland, hieraan geven. (…) Daarom roepen wij op tot een massale demonstratie op zondag 30 november. Voor een vreedzaam Europa in een vreedzame wereld. Voor het behoud van burgerrechten en democratie."

Colin Powell is één van de centrale figuren in de regering-Bush die de oorlog in Irak naar voor bracht. Hij is mee verantwoordelijk voor de groeiende wereldwijde onstabiliteit als gevolg van de oorlog. Hij is ook mee verantwoordelijk voor het beleid van de regering-Bush die de werkende bevolking in de VS doet opdraaien voor de enorme kosten van de oorlog en de bezetting.

Redenen genoeg dus om te betogen. De Linkse Socialistische Partij roept samen met haar Nederlandse zusterorganisatie Offensief op om mee te betogen. Een kleine delegatie van LSP trekt daarom zondag naar Maastricht.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist