Internationaal protest tegen Schotse G8-top in juli. Ga mee met Internationaal Verzet!

Bush en Blair zullen op de G8 top in Schotland aanwezig zijn. De G8 is de club van de 8 rijkste en machtigste kapitalistische landen. Sinds haar oprichting in 1975 verdedigt dit instituut de imperialistische belangen van haar leden. Tot op vandaag is het er duidelijk niet in geslaagd een oplossing te bieden voor de problemen in de wereld. In juli komt de G8 samen in Gleneagles te Schotland. Het plant discussies over klimaatsveranderingen en over het Afrikaanse continent.

Pamflet van Internationaal Verzet

De gevolgen van het beleid van onder meer de G8:

> 1 miljard mensen leven aan minder dan 1 $ / dag. 2,7 miljard aan minder dan 2 $ / dag.

> 4 miljoen kinderen in Afrika sterven voor ze 5 worden.

> Dit jaar besteedde de VS 500 miljard $ aan militaire uitgaven. 16 miljard $ is voldoende om extreme armoede de wereld uit te helpen.

> De rijkste 200 mensen bezitten evenveel als de 3 miljard armsten.

De oorlog in Irak

De leiders van de G8 gaven hun steun aan de bezetting van Irak. Miljoenen betoogden tegen de oorlog en de imperialistische bezetting, maar de leiders van de rijkste landen kozen ervoor om de mening van de meerderheid van de bevolking te negeren. Ze kozen ervoor om de belangen van de multinationals te verdedigen en hun honger naar winst en olie. De VS-bezetting kost 3 miljard dollar per 10 dagen.

Afrika

Het Afrika-beleid van de 8 rijkste kapitalistische landen was ronduit rampzalig voor de Afrikaanse bevolking. Het imperialisme is verantwoordelijk voor de extreme armoede van de meerderheid van de bevolking. Jarenlang beroofde het kapitalisme Afrika van haar rijkdommen. Wij denken dat de enige weg vooruit voor de Afrikaanse massa’s er een van strijd is: de strijd voor de democratische controle over de grondstoffen en de economie.

Strijd en solidariteit

Miljoenen jongeren en arbeiders willen dat de levensomstandigheden van de bevolking in neo-koloniale wereld verbeteren. De enorme sommen die voor de slachtoffers van de tsunami werden opgehaald, illustreren dit. De hypocriete leiders van de G8 werden ontmaskerd op het moment dat de bijdragen van de werkende bevolking die van de 8 rijkste regeringen verschillende malen overstegen. Wij uiten onze politieke en praktische solidariteit met de neo-koloniale wereld, maar tegelijkertijd vechten we hier in Europa voor een andere maatschappij. Weg met het IMF, weg met de G8; zij zijn verantwoordelijk voor de miserie en de honger in Afrika en de rest van de wereld!

Internationale mobilisaties

Iedere keer dat de G8 samenkomt, worden ze verwelkomd door massaal anti-kapitalistisch protest. Dit was zo in Genua en Evian, en Gleneagles zal geen uitzondering zijn. Kom met ons mee naar de betogingen en neem deel aan de discussies over de crisis van het kapitalisme en het socialistische alternatief!

Ga mee met Internationaal Verzet naar de G8 top in Schotland!

Internationaal Verzet gaat van 30/6 tot 7/7 naar Schotland om deel te nemen aan de protesten en het internationale jongerenkamp georganiseerd door het CWI, de internationale organisatie waar ook Internationaal Verzet als jongerenorganisatie van de Linkse Socialistische Partij (LSP) deel van uitmaakt. Deelnemen kost 200 euro. Hierin is de vlucht naar Schotland, het vervoer in Schotland zelf, de camping en catering inbegrepen. We zullen een bus organiseren die van de protestacties naar de politieke discussies rijdt. Op het kamp zullen er jongeren vanuit heel Europa aanwezig zijn. Contacteer ons om aan de activiteiten tegen de G8 deel te nemen!

Delen: Printen: