Zesde Latijns-Amerikaanse CWI-school

Van 22 tot 27 januari hield het CWI, de internationale organisatie waartoe LSP behoort, in de buurt van Sao Paulo (Brazilië) een enthousiaste Latijns-Amerikaanse school. Er waren ongeveer 160 leden uit Brazilië, Chili, Bolivia en Venezuela. Daarnaast ook internationale gasten uit Zweden, de VS, Groot-Brittannië en een vertegenwoordiger van het Internationaal Secretariaat van het CWI. Op een publieke meeting in Sao Paulo waren er meer dan 200 aanwezigen.

Verslagje en foto’s

Op de school was er een discussie over de internationale ontwikkelingen en de impact van de wereldwijde economische crisis op Latijns-Amerika. Er werd ook een analyse gemaakt van de veranderingen in de Latijns-Amerikaanse landen, onder meer door de vertraging van de Chinese economie.

In de discussies was er ook heel wat aandacht voor de explosieve situatie en de algemene stakingen in Argentinië en de jongerenbeweging die in Mexico plaatsvond tijdens de presidentsverkiezingen. Op politiek vlak waren er eveneens nieuwe ontwikkelingen met de groei van de Psol in Brazilië en de beslissing van de vakbondsfederatie COB in Bolivia om een nieuwe arbeiderspartij op te zetten. Beide ontwikkelingen zijn belangrijk voor de werking van het CWI in deze landen.

Er waren afzonderlijke sessies over Chili, Brazilië, Venezuela en Argentinië om de ontwikkelingen in deze landen gedetailleerd te bediscussiëren en tevens in te gaan op de uitdagingen voor het CWI in deze landen. Andere commissies gingen over vrouwen, vakbonden, inheemse en zwarte bewegingen, holebirechten, PSOL,…

De aanwezigen waren bijzonder enthousiast en vertrokken vastberaden van de school om het werk van het CWI in Latijns-Amerika verder uit te bouwen en nieuwe werkingsterreinen in nieuwe landen te ontwikkelen. Hieronder enkele foto’s.

Johan Rivas van Socialismo Revolucionario (Venezuela)

Tony Saunois van het Internationaal Secretariaat van het CWI

Andre Ferrari van LSR (Brazilië)

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie