Stop besparingen en belastingverhogingen!

Keerbergen

De gemeenteraadsverkiezingen zijn nu al enkele maanden achter de rug. Het resultaat van “LSP-ROOD!” te Keerbergen met 1,84% of 162 stemmen, ruim 4 keer meer als het resultaat in 2006, is een goede stap vooruit en toont de potentiële groei aan voor consequent links! Hoewel we geen zetel hebben behaald – hiervoor was tussen 5 en 6% nodig met de huidige resultaten en partijen – verbinden we ons ertoe om de belangen van de werkende en werkloze bevolking, de jeugd en de ouderen te blijven verdedigen.

Nieuwsbrief LSP-Keerbergen. PDF

In ons verkiezingspamflet hebben we al reeds aangehaald dat we na de gemeenteraadsverkiezingen ook op gemeentelijk niveau besparingen verwachten. Dit wordt bevestigd door een pamflet van de N-VA, de nieuwe bestuurscoalitiepartner te Keerbergen (JG 8, Nr 5, 12/12, Keerbergen). Daarin staat duidelijk (op blz 2) in vetgedrukte letters dat N-VA met haar coalitiepartner CD&V een beleid gaan voeren “met de nadruk op besparen”. Ook heeft de nieuwe coalitie de aanslagvoet van de gemeentebelasting in de personenbelasting verhoogd van 5,5% naar 6,5% (+18%) en de opcentiemen van 815 naar 1150 (+41%)! Nochtans in het verkiezingsprogramma van de N-VA te Keerbergen vóór de verkiezingen staat duidelijk dat ze de belastingen niet gingen verhogen, “niet van de onroerende voorheffing en noch van de personenbelasting.”! Schandalig!

Dat er nood is aan de uitbouw van een consequent linkse organisatie, die de nadruk legt op openbare dienstverlening en sociale rechtvaardigheid is overduidelijk.

Het geld moet gehaald worden waar het zit: bij de banken en de multinationals die – zelfs tijdens deze crisisjaren – massale winsten en/of staatsteun opstrijken!


TEGEN GAS

Campagne tegen de GAS-boetes

De GAS-boetes of de Gemeentelijke Administratieve Sancties bestaan ondertussen al een tijdje. Dit is een boete die een gemeente rechtstreeks kan innen. Het heeft geleid tot een willekeur van regels die in elke gemeente verschillend zijn.

Momenteel kunnen jongeren vanaf 16 jaar een GAS-boete krijgen tot 250€. Dit zou in de toekomst opgetrokken kunnen worden naar 350€ voor jongeren vanaf 14 jaar.

Deze boetes zorgen niet voor een zogenaamd veilig beleid, maar dienen voor de financiële gaten in de gemeentekassen op te vullen. Jongeren worden op deze manier gecriminaliseerd voor de meest absurde zaken.

Enkele voorbeelden:

  • In Wemmel is enkel biologisch afbreekbare confetti van maximum 1cm diameter toegelaten
  • In Lokeren waagt men zich best niet aan het voorspellen van dromen
  • In Dendermonde kunnen zwemmers een boete krijgen voor per twee van een waterglijbaan te glijden
  • In Schaarbeek mag men geen tapijt uitkloppen boven de openbare weg <li< In Hasselt is het verboden om op het voetbalveld te volleyballen
  • In Oudenburg vecht men via GAS-boetes het bezit van pitbullterriërs aan…
  • Enzoverder

De Linkse Socialistische Partij, samen met mensenrechtenorganisaties, verzet zich tegen deze schending. We voeren in verscheidene steden al volop campagne hiertegen. Geïnteresseerd om deel te nemen aan deze (of andere) campagnes? Neem contact op!


De Linkse Socialistische Partij?

Om te kunnen vechten voor onze rechten is een gestructureerde politieke organisatie nodig zoals de Linkse Socialistische Partij.

De LSP heeft afdelingen in verschillende steden en gemeentes in zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel. Bovendien is LSP internationaal geaffilieerd en zijn we actief op alle continenten in ongeveer 45 landen.

In Keerbergen bestaat ook een lokale afdeling van de LSP. Omdat structuur, discussie en vorming belangrijk zijn, hebben we regelmatig – bijna wekelijks – afdelingsvergaderingen. Elke afdelingsvergadering heeft een thema dat eerst wordt ingeleid om dan erover te kunnen discussiëren. Dit heeft zowel een vormend aspect – met een verscherping van de standpunten als gevolg, zowel voor het individu als voor de partij als geheel – als een democratisch aspect door de inbreng van de leden en geïnteresseerden.

De afdelingsvergaderingen zijn open voor iedereen die constructief willen bijdragen of eens willen komen luisteren. Deze gaan meestal door op vrijdagavond van 19u30 tot 22u.

Mensen die graag willen helpen met de campagnes, pamfletten bussen en uitdelen, een abonnement op ons maandblad nemen of de partij financieel willen steunen, vragen hebben of een individueel gesprek wensen kunnen ons contacteren op

Adres: LSP Keerbergen, Bakestraat 71, 3140 Keerbergen

E-mail: info@LSP-Keerbergen.be

Voor de verschillende thema’s, standpunten, campagnes, links naar onze nationale en internationale partijwebsites kunt u surfen naar onze lokale website.


Publieke meeting van LSP Regio Keerbergen

Agenda:

  • 19u30: verwelkoming
  • 20u00: spreker Eric Byl: “Actieplan tegen besparingen en voor werk nodig!”
  • 20u30: discussie, vragen, opmerkingen vanuit de zaal
  • 21u00: pauze
  • 21u30: spreker Christophe De Brabanter – voorzitter LSP-Keerbergen: “Voor een consequent linkse strijdpartij!”
  • 22u00: discussie, vragen, opmerkingen vanuit de zaal
  • 22u30: einde

Vrijdag 22 februari

In zaaltje van café De Walvis

Putsebaan 18 te Keerbergen

(Indien mogelijk graag een seintje als u graag wilt komen, dit is om een betere inschatting te kunnen maken hoeveel personen er in totaal aanwezig zullen zijn: info@LSP-Keerbergen.be of 0499/591438)

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie