Morgen actie in Denderleeuw. Protest tegen einde cordon sanitaire

In Denderleeuw zit de lokale politieke situatie nog steeds muurvast. Het ziet er naar uit dat morgen, woensdag 9 januari, een stemming zal plaatsvinden waarbij het Vlaams Belang de doorslag geeft om tot een minderheidsbestuur van CD&V en N-VA te komen. Dat minderheidsbestuur wordt hierdoor afhankelijk van de gedoogsteun van het Vlaams Belang. Het doorbreken van het cordon sanitaire leidt tot protest dat onder meer wordt gesteund door ABVV Oost-Vlaanderen.

Oproep van ‘Denderleeuw Democratisch’

OPROEP om morgen, woensdag 9 januari 2013 om 18u30, actie te voeren aan het gemeentehuis van Denderleeuw! Waarschijnlijk heeft iedereen de situatie in Denderleeuw wel kunnen volgen via de regionale en zelfs nationale pers en sinds gisteren is duidelijk dat er geen oplossing uit de bus komt.

Het ‘ultieme overleg’ werd gisteren opgeblazen en morgen zal er op de geheime stemming van de gemeenteraad het Vlaamse Belang de fracties CD&V en NVA steunen! Een feitelijke en schaamteloze doorbreking van het cordon sanitaire. Dit mag niet gebeuren.

Laat je stem horen dat je hier niet mee akkoord kan gaan en kom op woensdag 9 januari 2013 om 18u30 naar het gemeentehuis van Denderleeuw. En stuur dit bericht gerust massaal door.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie