Aalsterse SP.a kiest voor de postjes

Dat voormalig VB-kopstuk Karim Van Overmeire schepen wordt in een coalitie waar ook SP.a deel van uitmaakt, vindt een grote meerderheid van de Aalsterse SP.a-afdeling geen probleem. Nadat jarenlang voor de postjes werd gekozen en een asociaal beleid mee werd uitgetekend (wat bij het ASZ leidde tot syndicale acties tegen de SP.a-verantwoordelijke voor het ziekenhuis), stemden twee derden voor een deelname aan een coalitie met N-VA en CD&V. Voor de bijeenkomst was er protest.

De SP.a was verdeeld rond de kwestie. Voor de verkiezingen was evenwel reeds een voorakkoord getekend, terwijl SP.a goed wist dat de N-VA Karim Van Overmeire als derde op de lijst niet zomaar aan de kant zou laten staan. Voor de SP.a-onderhandelaars vormde dat geen probleem, er werd enkel uitgekeken naar de eigen postjes. Daartegen kwam enig protest binnen de partij maar vooral van buiten de partij. Gisteren werd opnieuw betoogd door ‘Noig Verontruste Aalstenaars’ met een opvallende aanwezigheid van de socialistische vakbond BBTK.

Ondanks dat protest stemden 195 SP.a-ers voor deelname, 95 tegen en waren er 3 blanco stemmen. Hierdoor zal de SP.a twee schepenen leveren. Wat de vier (van de zeven) gemeenteraadsleden die zich publiekelijk tegen de bestuursdeelname uitspraken zullen doen, is nog onduidelijk. Door de broek tot op de enkels te laten zakken om toch maar enkele schepenpostjes te kunnen behouden, toont de SP.a in Aalst wat ze waard is. Voor een echte oppositie tegen het besparingsbeleid dat op alle niveaus wordt gevoerd, kunnen we niet op deze partij rekenen. Een links alternatief is nodig!

Foto’s door Jean-Marie

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie