Op campagne in Gent

De afgelopen dagen werd nog druk campagne gevoerd in Gent. Er werd actie gevoerd door sociale huurders die hun rekening plots de hoogte in zien gaan. Rood! trok door de Gentse volkswijken met radiowagens, er werden pamfletten gebust en donderdag hielden LSP en ALS een meeting met sprekers van Syriza (Griekenland), het Front de Gauche uit Charleroi en Rood! uit eigen stad.

Woensdag protesteerden een 20-tal sociale huurders voor de kantoren van WoninGent, de fusiemaatschappij van de sociale huisvestingsmaatschappijen in Gent. Sinds de fusie gingen de kosten plots wel erg drastisch de hoogte in. Er was aangekondigd dat de fusie zou zorgen voor lagere kosten door het schaalvoordeel, de realiteit is anders. De totale rekening steeg van ongeveer 40 naar 75 euro voor de meeste bewoners. De protestactie werd ondersteund door Rood!

Deze week voerde Rood! zelf ook campagne tegen de leegstand in de stad. Iedere dag verscheen het spandoek van Rood! hierover in een ander deel van de stad. Het was niet moeilijk om overal een leegstaand pand te vinden waar het spandoek kon opgehangen worden.

Tussendoor werden verschillende wijken van Gent ook aangedaan met een radiowagen en de laatste pamfletten.

Donderdagavond hielden de Actief Linkse Studenten en LSP een meeting met verschillende sprekers. We beperken ons immers niet tot een puur lokale visie, maar vormen onderdeel van een nationale en internationale beweging van verzet tegen het besparingsbeleid. Benjamin Dussausois sprak over de campagne van het Front de Gauche in Charleroi, een samenwerkingsverband van linkse activisten en gewone mensen die zich tevens baseert op het voorbeeld van het Front de Gauche in Frankrijk. Ook was er een spreker van Syriza uit Griekenland, waar de kapitalistische crisis een ravage aanricht onder de werkende bevolking. De meeting werd afgesloten door Bart Vandersteene, lijsttrekker voor Rood! in Gent.

Leave a Reply