Bush niet welkom in Londen

Bij het bezoek van de Amerikaanse president Bush aan de Britse hoofdstad was er een massale betoging. Zelfs de politie heeft het over "bijna 100.000" betogers. Wellicht waren het er dus meer. De organisatoren hebben het over 200.000 betogers. Dat is een fenomenaal aantal op een weekdag.

Bush had gehoopt om samen met Blair te kunnen triomferen omwille van de wederzijdse vriendschapsbanden die werden opgebouwd in de "oorlog tegen het terrorisme".

Bush kwam bedrogen uit. In Londen werd duidelijk dat de meerderheid van de bevolking zich uitspreekt tegen de oorlogsstrategie van Bush en Blair. Het is duidelijk geworden dat die oorlog er één was om olie, macht en prestige. De oorlog leidde tot tienduizenden slachtoffers onder de Irakese bevolking. Het land wordt niet heropgebouwd voor de bevolking maar voor de oliemultinationals. Daartegen werd gisteren in Londen betoogd.

Ook de "oorlog tegen het terrorisme" is hypocriet. Het beleid van Bush versterkt net de voedingsbodem voor terroristen waardoor er een toename is van aanslagen. Het bezoek van Bush en Blair werd overschaduwd door aanslagen op Britse doelwitten in Turkije. Daarbij vielen 27 doden en 450 gewonden! Vandaag zijn er raketaanslagen in Bagdad (Irak).

In plaats van stabiliteit te brengen en een einde te maken aan het terrorisme, versterkt Bush’s "oorlog tegen het terrorisme" en zijn asociaal beleid net dat terrorisme.

Op de betoging kwamen leden van de Socialist Party tussen. Er waren verschillende stands langs de route van de betoging. Er werd een eigen delegatie gevormd en onze leden verkochten meer dan 1.000 nummers van ons weekblad.

Delen: Printen: