Linkse pers niet nodig? Steun Socialistisch Links!

Naar jaarlijkse gewoonte wordt in de maand mei ons maandblad open gesteld voor "meigroeten", solidariteitsberichten en/of strijdbare groeten vanuit de arbeidersbeweging naar aanleiding van de viering van 1 Mei als internationale dag van arbeidersstrijd. Hieronder publiceren we een oproep om meigroeten te plaatsen in Socialistisch Links.

Een antwoord op de propaganda van patronaat en regering

De dag- en weekbladen die in handen zijn van enkele grote persgroepen zingen allemaal hetzelfde liedje. Nadat we meer dan 10 jaar lang hebben moeten inleveren “voor Europa”, krijgen we nu de “vergrijzing” op onze boterham. We moeten pensioenrechten inleveren, loonsverhogingen achterwege laten en – erger nog – de hele sociale zekerheid “herstructureren”, lees: ontmantelen.

Het zijn leugens! Het gaat niet slecht in België: aandeelhouders kunnen zich verheugen in de hoogste winstvoet sinds 25 jaar! En de eerste tekorten in de sociale zekerheid worden nu pas geboekt. Wat is er gebeurd met het overschot van alle voorgaande jaren? Hetzelfde als met die andere grote geldstromen: ze komen niet onze richting uit! De rijken hebben meer, en krijgen steeds meer; de armen hebben minder en krijgen ook steeds minder. De enige manier om die groeiende kloof tegen te gaan, is de strijd van de arbeiders en hun gezinnen tegen de ontmanteling van de sociale zekerheid en de openbare diensten! Maar waar kun je zo’n analyse nog kwijt? Op de pagina’s van Socialistisch Links!

Een stem geven aan de strijd van arbeiders en jongeren

“ABVV keurt evenwichtig loonakkoord af”. “Het personeel in de non-profit moet begrijpen dat niet alles tegelijk kan”. “Stakende MIVB-chauffeurs gijzelen pendelaars”.

Het is maar een beperkte bloemlezing. Het komt altijd op hetzelfde neer: strijdende arbeiders vechten voor het “eigen belang”, met andere woorden “tegen het algemeen belang”. Opnieuw leugens! Het “algemeen belang” dat die kranten verdedigen, is het belang van de grote aandeelhouders die de kranten bezitten! Het belang dat ook door de regering wordt verdedigd – tegen de belangen van de meerderheid van de bevolking in!

Na een eerste positieve benadering van de strijd in de non-profit, is de propaganda tegen de beweging nu duidelijk op gang gekomen. Welke media verdedigt nog het terechte en volledige eisenpakket van het non-profitpersoneel? Welke krant erkent nog dat hier gevochten wordt voor “het algemeen belang” in de zin van een goed werkende gezondheidszorg met voldoende personeel dat niet overwerkt en onderbetaald is? En welke krant gaat in discussie met de arbeiders in de sector om tot een betere strategie te komen? Socialistisch Links!

En waar kunnen linkse jongeren hun verhaal kwijt? Bij welke krant kunnen ze terecht om hun campagnes en acties in de verf te zetten? Welke krant voert reëel campagne voor de jongerenmars voor werk? Tegen de elitisering van het hoger onderwijs? Voor een sociaal programma dat een einde kan maken aan de voedingsbodem waarop racisme, seksisme en het Vlaams Belang woekeren? Socialistisch Links!

Socialistisch Links heeft geen grote aandeelhouders – gelukkig maar! We kunnen ons blad, een hulpmiddel voor socialistische arbeiders en jongeren om hun ideeën uit te dragen, discussies te voeren, strategieën aan te reiken en propaganda te voeren voor hun acties en campagnes, enkel maken met de steun van mensen die er belang bij hebben dat ons blad bestaat. En dat zijn enkel arbeiders en jongeren die genoeg hebben van het extremisme van de bazen, die ons steeds meer willen doen inleveren om steeds meer in eigen zak te kunnen steken!

Jaarlijks bieden we mensen de mogelijkheid om een advertentie in ons blad te zetten naar aanleiding van 1 mei. Geef ons die financiële steun om ons blad nog beter te maken! Je hebt tijd tot 12/04.

Stuur je boodschap op (of geef hem aan een LSP-lid) naar LSP/MAS, PB 131, 1080 Molenbeek. Faxen kan naar: 02/345.61.81. Mailen naar: info@socialisme.be. Betalen doe je door te storten op reknr: 001-3907596-27 met vermelding “meigroet”.

De tarieven voor de meigroeten bedragen: 1/64 pagina: 6 euro, 1/32 pagina: 12 euro, 1/16 pagina: 25 euro, 1/8 pagina: 50 euro, 1/4 pagina: 100 euro, 1/2 pagina: 200 euro, 1 pagina: 400 euro.

Partijafdelingen en kameraden kunnen deze oproep uitprinten vanop de pdf-versie: klik hier voor de pdf-versie

Delen: Printen: