Repressie tegen studentenactivisten in Israël. Dringende oproep tot solidariteit.

Leden van Maavak Socialisti (onze zusterorganisatie in Israël) en andere studenten aan de universiteit van Jeruzalem worden geconfronteerd met een enorme repressie omdat ze opkomen bij de verkiezingen voor de leiding van de studentenvakbond.

De veiligheidsdiensten van de universiteit heeft ervoor gezorgd dat een aantal meetings niet konden plaatsvinden, pamfletten werden in beslag genomen en alle affiches verwijderd. In de praktijk betekent dit dat enkel de studentenorganisaties van de regeringspartijen een politieke activiteit aan de universiteit kunnen ontwikkelen.

De lijst "Sociaal Front van Studenten" omvat Israëlische en Palestijnse studenten die zich verzetten tegen de huidige rechtse leiding van de studentenvakbond. Een lid die op de campus werkt als jobstudent werd ontslagen en een Palestijnse student op de lijst werd geweigerd om extra tijd te krijgen voor zijn studie van een tweede taal, het Hebreeuws.

Dit is duidelijk een aanval op het recht om zich te organiseren en tevens een manier om Palestijnse en andere studenten te intimideren om niet politiek actief te worden of zich te verzetten tegen de huidige leiding.

De campagne van onze kameraden, waarbij ook het loon van de vrijgestelden van de studentenvakbond in vraag gesteld wordt en waarbij hun positie bedreigd wordt bij de verkiezingen, vormt blijkbaar een bedreiging voor de manier waarop de leiding de studentenvakbond wil organiseren. De campagne krijgt een enorm goede respons op de campus en geniet massale steun van de studenten.

We roepen dan ook op om te protesteren tegen de repressie en op te komen voor het recht van studenten om zich te organiseren. Stuur (Engelstalige) protestmails naar de rector van de universiteit va Jeruzalem: hannah@cc.huji.ac.il. Stuur ons een kopie (via info@socialisme.be) zodat we internationaal een overzicht kunnen hebben van de protestmails.

Voorbeeld van een protestbrief:

Dear Madam,

I wish to strongly protest against the repression against the students at the University of Jerusalem who participate in the elections for the student union with the Student Social Front. A participation from this list in the elections doesn’t seem to be obvious given the attitude of the university authorities.

We share the concerns of the Student Social Front to campaign for lower tuition fees and against the destruction of the social services. It is a scandal that these students are faced with a number of undemocratic measures, such as the banning of their meetings, the confiscation of leaflets or the fact that the authorities are taking down the posters of the Student Social Front. Is this because you only want to allow representatives of the establishment to take part in ‘democratic’ elections?

Through our link with socialist activists who participate in the Student Social Front, we learned about your attitude and won’t hesitate to make our protest against this more widely known.

Like a big number of students in Jerusalem, the Active Leftwing Students in Belgium demand an end to the repression against students who oppose the present leadership of the studentunion. We demand an immediate end of the intimidation against the members and candidates of the Student Social Front. We are in full solidarity with the victims of this intimidation and repression.

Sincerely,

(naam)

ALS-afdeling … / ACOD-Onderwijs regio …

BELGIUM

Delen: Printen: