Negationisten houden internationale bijeenkomst in Waasmunster

Waasmunster lijkt een populair oord te zijn voor bijeenkomsten van de radicale rechterzijde. Vorige zomer wilde Blood & Honour er reeds een bijeenkomst organiseren met een Amerikaanse racist als spreker. Dat was toen in een zaal van een lokaal Vlaams Blok gemeenteraadslid die eerder reeds in aanvaring kwam met de partijtop omdat ze te nauwe contacten onderhoudt met neo-nazi’s, maar desalniettemin bleef de betrokkene actief als Vlaams Blok mandataris. Nu komt er opnieuw een bijeenkomst van Blood&Honour in Waasmunster, maar er wordt wel (officieel) uitgeweken naar een andere zaal.

De neo-nazi’s van Blood&Honour houden een bijeenkomst rond het thema ‘repressie’. Daarbij willen ze vooral nog eens een revisionistische visie laten horen op de geschiedenis. De holocaust? De Jodenvervolging onder de nazi’s? Dat zullen allemaal taboes zijn op de avond van Blood&Honour. Onder de sprekers zien we een figuur als Siegfried Verbeke van het ‘Vrij Historisch Onderzoek’, die reeds meermaals met het gerecht in aanraking kwam omdat hij de holocaust ontkent. Verbeke stelde recent voor om zichzelf te laten vergassen in een concentratiekamp omdat hij niet gelooft dat het effectief mogelijk was om daar mensen te vergassen…

Dat standpunt is uiteraard vooral ideologische bepaald. De kringen rond Siegfried Verbeke en Blood&Honour zitten nog steeds vast aan hun blinde verering van nazi-Duitsland en Adolf Hitler. Ieder jaar organiseert Blood&honour rond 20 april (de geboortedag van Hitler) een herdenking van Adolf Hitler. Die bijeenkomst is zelfs zowat het hoogtepunt van de werking van Blood&Honour. Hiernaast zie je een afbeelding van hoe zo’n bijeenkomst eruit ziet. Inhoudelijk gaat het er ook al plat aan toe op zo’n bijeenkomsten. Een verslag van de Hitler-herdenking vorig jaar vermeldde bijvoorbeeld over een bepaalde spreker: "Als geen ander bracht hij een vlammende laudatie op de Leider en bracht met een rist voorbeelden het bewijs dat het Derde Rijk niet door repressie maar door innoverende sociale maatregelen gekend stond." Tja, het is vooral pijnlijk om aan te nemen dat sommigen die nonsens voor waarheid aanvaarden.

Het is nog onduidelijk waar de bijeenkomst van Blood&Honour op 19 maart zal plaatsvinden. We zullen alvast eens navraag doen bij de uitbaters van de zaal waarvan sprake op de aankondiging. Die uitbaters kan je bereiken op het telefoonnummer 052/46 26 28. We zullen het alvast nauwgezet blijven opvolgen.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist